Už i Knihy Dobrovský se pouštějí do vydávání deskovek. Nabídka začíná šesti rodinnými hrami
Novinka zdroj: Knihy Dobrovský

Už i Knihy Dobrovský se pouštějí do vydávání deskovek. Nabídka začíná šesti rodinnými hrami

5. 10. 2023 10:49 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Není absolutně pochyb o tom, že svět deskových her se momentálně nachází ve svém největším rozkvětu. Vždyť nám tu vznikají nová studia a vydavatelství jako o závod. Boomu rozhodně napomohla i knihkupectví, kde se deskovky staly už naprosto běžným sortimentem. A jedno takové knihkupectví se chce z prodejce stát vydavatelem.

Řeč je o řetězci Knihy Dobrovský, který se v rámci svého nakladatelství pustil do lokalizace zahraničních titulů. Konkrétně rodinných a dětských deskových her nizozemského studia MNKY Entertainment.

Knihkupectví nezvolilo opatrný start s jednou-dvěma deskovkami, ale do nabídky zařadilo hned šest titulů s velmi hravými názvy, posuďte sami: Hrachouni, Mňauštejnové, Matěj a Kačka: Hledej & najdi – Velká rodinná pátrací hra, Velká pětka, Chaos na farmě a Malá myška.

Matěj a Kačka zdroj: Knihy Dobrovský

Hrachouny mohou hrát děti už od tří let, jejichž úkolem je přikládat karty nejroztodivnějších končetin na svou příšerku a tím jí pořádně protáhnout ruce, nohy, ocasy a kdo ví co ještě. Od tří let je i Malá myška, s níž se ráno vydáte na výpravu do přírody, ale musíte se vrátit ještě před setměním. Tuto hru můžete hrát sami, kooperativně i proti sobě.

Poslední hrou, kterou mohou vaše děti hrát už od takto útlého věku, je Chaos na farmě, který stejně jako Malou myšku můžete hrát spolu, proti sobě nebo sami. Vaším úkolem bude nahnat zvířátka zpátky do jejich výběhů, v čem si tedy buď pomáháte, nebo škodíte.

Velká pětka zdroj: Knihy Dobrovský

Od věku čtyř let se se svými ratolestmi můžete pustit do hry Matěj a Kačka: Hledej & najdi – Velká rodinná pátrací hra podle známé knižní série. Jedná se o hru na čas, kdy se budete předbíhat v nalezení konkrétních prvků na velmi přeplněném herním plánu.

Poslední dvě hry jsou určené pro děti od osmi let. Mňauštejnové je karetní hra o nóbl kočkách, které chovají ptactvo, nikoliv však pro potravu. Ve hře chcete nasbírat co nejvíc ptáků, což vám ale budou kazit obyčejné kočky, které v opeřencích stále vidí pouze oběd.

No a konečně je tu ještě Velká pětka, v níž už má každý hráč svou vlastní desku průvodce na safari s unikátní schopností, přičemž celá hra se odehrává na modulárním herním plánu africké divočiny. Vaším úkolem je spatřit úchvatná zvířata, ale přitom budete řešit takové překážky jako píchlou pneumatiku, nedostatek paliva a potravin, extrémní počasí a potřebu hasit požáry.

Velká pětka vyjde 21. října, ostatní hry jsou už nyní dostupné v knihkupectvích Knihy Dobrovský. Jedná se o hry za několik stovek, kde ani ty nejdražší (Velká pětka, Matěj a Kačka, Chaos na Farmě) svou doporučenou maloobchodní cenou nepřekračují tisícikorunu.

Nejnovější články