Rexhry po úspěchu Velkoměsta vydají venkovské Agropolis
Novinka zdroj: Button Shy

Rexhry po úspěchu Velkoměsta vydají venkovské Agropolis

2. 10. 2023 13:09 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Malá, ale velmi chytrá karetní hra Velkoměsto/Sprawlopolis se v našich končinách pěkně uchytila, takže se ve vydavatelství Rexhry rozhohodli počeštit i její pokračování Agropolis. V jádru se hraje prakticky stejně, ale přináší i pár novinek.

Jedná se tedy o kooperativní hru až pro čtyři hráče s možností hrát sólo, kdy vám jedna partie zabere 15 až 20 minut. Hra obsahuje všehovšudy 18 karet, které mají z jedné strany silnice a městské, v tomto případě spíše vesnické čtvrti, zatímco druhá strana obsahuje bodovací podmínku. Náhodně vyberete tři karty jako své bodované úkoly a ze zbylých postavíte vesničku.

Karty můžete libovolně překrývat a snažíte se tak vytvořit co největší čtvrti, mít co nejméně silnic a splnit tři bodovací podmínky co možná nejlépe. Novinkou v Agropolis je přítomnost výběhů a dobytka, s čímž dále pracují nové úkoly.

Rexhry mají pro fanoušky původní hry Velkoměsto dvě dobré zprávy. Zaprvé, Agropolis můžete hrát samostatně, ale také zkombinovat s Velkoměstem s pomocí nových karet a pravidel. Zadruhé, česká verze bude opět „rozšířeným vydáním“, které v sobě obsáhne trojici rozšíření Invasion, Points of Interest a Seasons, která přidávají pár dalších karet dále pozměňující hru.

Sice se v tuto chvíli nedozvídáme datum vydání, ale Rexhry už rovnou prozradili, že tímto se sérií „Sprawlopolis“ ještě nekončí. Jinými slovy se v budoucnu v češtině dočkáme i třetího samostatně hratelného, se všemi hrami kombinovatelného rozšíření Naturopolis, které základ obohacuje řekami, tábořišti a novým typem silnic.

Nejnovější články