Tvůrci trilogií Západního království a Jižního Tigridu připravují návrat do Severních moří i nový výlet do Izraele
Novinka zdroj: Garphill Games

Tvůrci trilogií Západního království a Jižního Tigridu připravují návrat do Severních moří i nový výlet do Izraele

25. 4. 2023 10:42 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Vydavatelství Garphill Games nedávno odstreamovalo hodinové oznamovací video, ve kterém nám designéři Shem Phillips a Sam Macdonald představili, co nám společnost v budoucnu přinese. Jednotlivé novinky se týkaly jak již vydaných titulů, tak i některých zcela nových.

Shipwrights of the North Sea: Redux zdroj: BoardGameGeek

Shipwrights of the North Sea: Redux

Jako první byla představená nová verze prvního dílu severské trilogieShipwrights of the North Sea. Atmosféra, téma i zasazení zůstanou v tomto případě stejné, takže se opět podíváte do vikinské éry, kde budete stavět drakary a budovy, najímat řemeslníky, sbírat suroviny, lákat hrdiny a rekrutovat jarly.

Kromě toho zůstane stejný i vybraný vizuál (krabice bude přepracovaná) a statistiky na kartách, ale kompletně se změní hlavní mechaniky. Pořád budete tahat karty, ovšem nová varianta přebírá různé prvky z modernějších her studia, kdy také bude kladený větší důraz na engine building. Hráči na sebe navíc vůbec neútočí a na své si přijdou i sólisté.

Redux varianta je v podstatě hotová a Phillips prozradil, že dodatečné informace se uveřejní někdy v červnu, kdy by měla dorazit na Kickstarter.

Explorers of the North Sea

Další oznámená novinka, která se stane součástí kampaně předchozí hry na Kickstarteru, je sběratelská krabice pro Explorers of the North Sea. Do ní se vejde veškerý obsah, který do hry od jejího vydání vyšel.

Tato krabice navíc v sobě bude skrývat speciální insert od Black Magic Inserts, který slouží jako úložiště pro všechny dostupné komponenty. Kromě těchto novinek budou ještě v rámci kampaně dostupné kovové mince, jimiž si všechny severské zážitky můžete o něco málo vylepšit.

Ezra and Nehemiah zdroj: BoardGameGeek

Ezra and Nehemiah

Aby se však zprávy netýkaly pouze už vydaných her, byla oznámená i novinka Ezra and Nehemiah. Má jít o komplexní, zhruba dvouhodinový zážitek pro 1 až 4 hráče, kteří musí opravit zdi a chrám v Jeruzalémě pro navracející se vyhnance. Hráči tak získávají vítězné body za obnovování zdí, bran i chrámu, ale také za seznamování vyhnanců s Tórou. Také budou rozvíjet půdu, udržovat oheň v oltářích a cestovat do osad za hradbami města. K tomu na poli tří kol (každé kolo zastupuje jeden týden) musí využívat své karty, dělníky i zdroje.

Titul však nebude jediným projektem, který se vydá prozkoumat kouty Izraele. Do nich se podívá ještě hra od Bobbyho Hilla, která bude mechanicky navazovat na jeho Hadriánův val. Na to všechno naváže ještě třetí titul v rámci izraelské trilogie, o nějž se opět postará Shem Phillips. V duchu tradice Garphill Games platí, že hry vyjdou s ročním odstupem.

Inventors of the South Tigris zdroj: BoardGameGeek

Inventors of the South Tigris

Pravděpodobně největší část videa je věnovaná třetímu dílu trilogie „Jižní Tigrid“. Zatímco Učenci z dvojky před nějakou dobou úspěšně zakončili svou kampaň na Kickstarteru a vyjít by měli v listopadu, tak Vynálezci si na své vydání ještě chvíli počkají (dorazí v příštím roce). Tento díl se každopádně odehrává během vrcholu abbásovského kalifátu, kdy se v roli vynálezců pokusíte vyrobit chytrá zařízení, která se stanou chloubou Domu moudrosti.

Právě vymýšlení, testování, stavba a vydávání těchto vynálezů je hlavním způsobem, jak během 4 kol získat vítězné body. Nicméně některé vám přihrají i dodatečné akce, jako je školení řemeslníků, výzkum nových technik a ovlivňování cechů.

Arkus Games nová hra zdroj: Garphill Games

Aby toho nebylo málo, tak během tohoto týdne ještě bude odhalený nový projekt od Arkus Games, což je vydavatelství, které Shem Phillips relativně nově spoluvlastní. Phillips si novinku také rovnou navrhne, zatímco o ilustrace se postará Paul Tobin. Už nyní se ví, že tematicky půjde o dobrodružnou záležitost ve stylu filmů s Indianou Jonesem, která bude říznutá Šíleným Maxem. Stěžejním bodem budou kostky a správa zdrojů. Zahrají si ji sólisté i skupiny až čtyř hráčů.

Nejnovější články