Tvůrci Tainted Grailu a Nemesis nabízejí luxusní kostky s novými pravidly pro své hry i sady pro RPG
Novinka zdroj: Awaken Realms

Tvůrci Tainted Grailu a Nemesis nabízejí luxusní kostky s novými pravidly pro své hry i sady pro RPG

21. 4. 2023 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Awaken Realms má za sebou velkou spoustu zářezů. V rámci stolních her stojí za takovými peckami, jako jsou Nemesis, Tainted Grail, ISS Vanguard či Etherfields, tedy hry, které jsou vedle své hratelnosti, atmosféry a příběhů proslulé i svými nádhernými figurkami. A studio se svou expertízu v miniaturách rozhodlo aplikovat i na kostky.

V nově spuštěné kampani na platformě Gamefound (za níž stojí samotné studio) výjimečně nenabízí novou hru, ale několik sad velmi detailních kostek, jimiž si můžete ozvláštnit běžné seance některých deskovek, ale také stolních RPG běžících na pravidlech nejen 5. edice Dungeons & Dragons.

Nutno zdůraznit, že ani v jednom případně nejde o nic běžného, a to nejen z hlediska vzhledu. Jak si můžete povšimnout z obrázků, kostky nejsou symetrické a jejich stěny vyobrazují nejrůznější výjevy. Zároveň jsou na ně ale napojená i nová pravidla, takže se nejedná o pouhou machrovinku, s níž se budete vychloubat přátelům.

Awaken Realms Vault Story Dice zdroj: Awaken Realms Awaken Realms Vault Story Dice zdroj: Awaken Realms

Například v případě hry ISS Vanguard vám štěstěna nové desetistěnné kostky může přihrát dodatečný bonus poté, co provede akci na kartě hrozby, zatímco druhá kostka nahrazuje běžnou kostku nebezpečí a slibuje větší napětí, jelikož obsahuje více negativních efektů, zato její pozitivní efekty jsou mocnější.

K Nemesis a Nemesis: Lockdown si zase můžete přikoupit kostky, které buď ztěžují hody na hluk a souboje, nebo je naopak zlehčují. V případě Tainted Grailu se jedna kostka postará o pozitivní i negativní efekty pro vaší postavu a druhá představí nový způsob pohybu strážce po mapě. Nakonec je tu ještě dvojice kostek pro Etherfields, upravené verze kostek pro štěstí a pohyb.

Awaken Realms Vault Story Dice zdroj: Awaken Realms Awaken Realms Vault Story Dice zdroj: Awaken Realms

Jak už zaznělo výše, crowdfundingová kampaň je stejně tak zaměřená i na hráče stolních RPG, které vábí na krabičku 21 kostek (tři sady) od čtyřstěnných po dvacetistěnné. Ale i v tomto případě se nejedná o nic úplně obvyklého.

Jedna sada kostek (D4, D6, D8, D10, D12, D20, D100) je požehnaná, což znamená, že obsahuje vyšší čísla, která mají zároveň větší pravděpodobnost se po hodu objevit. Druhá sada je prokletá, tedy obsahuje nižší čísla a můžete počítat spíš s tím, že právě ta padnou. Třetí sada umí generovat příběhová rozhodnutí jako chování NPC, změny počasí, emoce postav, vnímání okolí a tak dále.

A aby toho na jednu kampaň náhodou nebylo málo, máte možnost zakoupit si i standardní set kostek pro RPG (s klasickými čísly a pravděpodobnostmi bez bláznivých designů) s tím, že materiálem je buď ten běžný, na jaký jsme u kostek zvyklí, nebo sklo. A na to všechno si ještě můžete pořídit dřevěnou krabičku s ornamentem, abyste ty nádhery měli jak přenášet.

To všechno ale samozřejmě něco stojí. V případě kostkových rozšíření pro hry od Awaken Realms je to 10 dolarů (214 korun) za dvě kostky (k Nemesis jsou rovnou dvě rozšíření), zatímco unikátní sada upravených kostek pro RPG vás vyjde na 1 700 korun. Jedna sada skleněných kostek stojí 850 korun, zatímco ty nejobyčejnější kostky pořídíte za 430 korun. A zmíněný dřevěný pořadač vás ještě připraví o 750 korun.

Poštovné se odvíjí od váhy vámi zvolených produktů a začíná na 235 korunách (při zakoupení maximálně čtyř menších sad kostek) a šplhá k 400 korunám při koupi všeho nabízeného. Po skončení kampaně budete muset ještě uhradit daň z celkové částky a kostky by se vaším směrem měly vydat nejpozději v květnu příštího roku. Kampaň již vybrala více než trojnásobek požadované částky a podpořit ji můžete během následujících dvou týdnů.

Nejnovější články