Quest Journal vypadá na sympaticky moderní zápisník pro vaši D&D kampaň
Novinka zdroj: Foto: Roll & Play Press

Quest Journal vypadá na sympaticky moderní zápisník pro vaši D&D kampaň

19. 4. 2023 11:53 | RPG | autor: Pavel Bareš |

Neuplyne rok, aby se na Kickstarteru neobjevilo hned několik projektů s nějakým novým RPG zápisníkem. Letos se jako první ukázal Quest Journal od Roll & Play Press, vydavatelů všemožných doplňků pro stolní RPGéčka. Quest Journal je jejich prvním pokusem o vyladěný deník, který hráčům i game masterům usnadní organizaci herních poznámek.

Narozdíl od většiny luxusních, vymazlených D&D zápisníků, které kolikrát vypadají, že jste místo sešitu se zápisky z kampaně omylem vytáhli z knihovny Necronomicon, má Quest Journal poměrně jednoduchý, moderní design. Což ale nemusí být nutně na škodu, spoustě lidí se to může trefit do vkusu a především, projevuje se to i na relativně civilní ceně.

 

Autoři nabízí dvě verze zápisníku: Levnější, skromnější notebook a macatější, v umělé kůži zabalený binder s nějakými těmi kapsičkami a vychytávkami navíc. První verze vás přijde na 16 liber, druhá na 30 a v každé najdete stovku stránek, od hexových map přes čtverečky po deníky postav (na výběr máte z D&D 5e a Pathfindera 2e), případně šablony pro game mastery (pro jakýkoli systém).

Hlavním lákadlem binderu samozřejmě je, že si v něm můžete stránky dle libosti zpřeházet, ale také si do něj dokoupit spoustu dalších serepetiček jako barevné rozdělováky, fólie na kartičky nebo lesklé stránky deníků, ze kterých si čísla zapsaná barevným fixem snadno přemažete prstem. A pokud si snad ze všeho nejraději čmáráte do tabletu, součástí odměn jsou i low-costové digitální archy.

Nejnovější články