Tvůrci RPG Fallout, Star Trek či Dishonored chystají oficiální adaptaci Zeměplochy
Novinka zdroj: Paul Kidby

Tvůrci RPG Fallout, Star Trek či Dishonored chystají oficiální adaptaci Zeměplochy

1. 3. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Britské studio Modiphius Entertainment si obstaralo licenci na kouzelný svět Zeměplochy spisovatele Terryho Pratchetta, která mu dovoluje tvoři stolní hry s všemožnými reáliemi, postavami, lokacemi a vším, co k Zeměploše patří.

V tuto chvíli studio oznamuje jediný projekt, a to stolní RPG Terry Pratchett's Discworld: Adventures in Ankh-Morpork, přičemž z oznámení vyplývá, že by další projekty (možná i deskovky) mohly následovat. Jak už název napovídá, podíváte se v něm do legendárního města, které se v minulosti stalo hlavním dějištěm i hůř sehnatelné deskovky Zeměplocha: Ankh-Morpork. RPG vás ale pustí i do jeho okolí.

V tuto chvíli se bohužel nedozvídáme žádné podrobnosti, ani například to, zda hra poběží na novém, vlastním enginu nebo na systému 2d20, který Modiphius hojně používá. Dostáváme jen příslib toho, že se tvůrci vynasnaží zachovat humorného ducha a satiru předlohy.

Ostatně s formováním tohoto RPG, které se někdy v letošním roce objeví na Kickstarteru, můžete pomoct. Stačí vyplnit dotazník na oficiální stránce hry, čímž se zároveň můžete zařadit do slosování o kupón do oficiálního obchodu studia ve výši 2 300 korun.

„Terry měl celoživotní zálibu v RPG hrách, takže tohle je zcela logická cesta, na níž můžete následovat jeho kariéru od Dungeon Mastera až k tomu, jak se stal jedním z našich nejslavnějších a nejoblíbenějších autorů fantasy všech dob,“ říká byznysový manažer a přítel zesnulého spisovatele Rob Wilkins.

Není to ostatně poprvé, kdy nám stolní RPG umožní volně se procházet bájným světem Zeměplochy. Již v roce 1998 vznikla oficiální příručka Discworld Roleplaying Game, na které spolupracoval sám Terry Pratchett.

Vydalo ji studio Steve Jackson Games, běží na populárním systému GURPS a dočkala se několika edic, z nichž ta poslední čítající přes 400 stran je stále dostupná. Studio Modiphius má tak co dělat, aby překonalo laťku 26 let staré, dodnes hrané hry.

Nejnovější články