Tvůrci Project: Elite z vás v realtimové kooperaci Firefighters udělají bleskurychlé hasiče
Novinka zdroj: Artipia Games

Tvůrci Project: Elite z vás v realtimové kooperaci Firefighters udělají bleskurychlé hasiče

21. 11. 2023 11:10 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Tvůrčí duo Konstantinos Kokkinis a Sotirios Tsantilas dalo světu hry Project: Elite, New Dawn a A Thie’f Fortune a v budoucnu by svým fanouškům rádo dělalo radost dalším společným projektem – realtimovou kooperací Firefighters on Duty, kterou nyní financují na Kickstarteru.

Činí tak pod hlavičkou vydavatelství Artipia Games, které jim vydalo druhé dvě jmenované hry, přičemž jejich současný projekt má nejblíže k první jmenované. Ne snad tématem, tentokrát se nejedná o žádné sci-fi. Ale i Project: Elite je kooperativní hra s kostkami odehrávající se v reálném čase, takže vývojáři s tímto neobvyklým mixem mechanismů už mají zkušenosti.

Každý z jednoho až čtyř hráčů (ano, můžete hrát sólo) tu není zastoupený hasičem, ale hasičským autem, které si ještě před výjezdem vybaví dvěma záchranáři, dvěma předměty (hadice nebo sekery) a cisternu naplní vodou, tedy modrými kostkami.

Pak už nastane realtimová část, kdy máte dvě minuty, během nichž zběsile házíte svými dvěma hráčskými kostkami a děláte akce, které vám na nich padají – jezdíte vozem po městě, necháte postupovat hasiče dále do budov a samozřejmě hasíte a zachraňujete.

Firefighters on Duty zdroj: Artipia Games

Plameny rozeseté po plánu hasíte tak, že si ze své cisterny vezmete libovolný počet kostek vody, hodíte jimi a za každou, na které padla spodní hranice pro danou budovu, uhasíte jeden oheň. Po dvou minutách nastane udržovací a odpočinková fáze, aby se následně stopky znovu rozeběhly.

Realtimových kol je celkem šest, během nichž musíte splnit podmínky scénáře. Scénáře zároveň určují podobu města, lokalitu hasičských stanic, hydrantů a požárů. Navíc si můžete snadno udělat svůj vlastní scénář a vyzkoušet tak různě obtížné požáry.

Firefighters on Duty zdroj: Artipia Games

Hru Firefighters on Duty můžete po následující dva týdny pořídit na Kickstarteru za 1 450 korun. Jedná se o Kickstarter edici, která oproti běžné, jež bude dostupná až v obchodech za 1 225 až 1 470 korun, obsahuje dvouvrstvé desky a potištěné figurky. Po kampani budou přebytky dostupné přímo u vydavatele a na festivalech do vyprodání zásob.

Pokud kampaň podpoříte během prvních tří dnů, dostanete zdarma rozšíření s odtahovým vozem, které zároveň přidává pravidla pro odstraňování vraků a překážejících automobilů. Pokud jste to nestihli, můžete si ho přikoupit za 270 korun.

Stejně tak je za 450 korun k mání balíček tří scénářů s osmi dílky mapy, s nimiž budete mít ještě volnější ruce v tvorbě vlastních situací. Na druhou stranu na tom všem můžete ušetřit 110 korun, pokud jste vracejícími se zákazníky vydavatele, tedy jste v minulosti podpořili některou z kampaní pro Ceres, The Pursuit of Happiness: Big Box and Nostalgia Expansion nebo Rush M.D. ICU Expansion.

K dispozici budou i dodatečně odemčené cíle, které v době psaní článku ještě nebyly zveřejněné. Nicméně už se podařilo vybrat požadovaných 450 tisíc korun. Poštovné do České republiky činí 290 korun a z celé částky ještě zaplatíte daň. Ta ale tentokrát činí jen 10 %, jelikož zbytek pokryje vydavatel.

Rozeslání hry Firefighters on Duty jejím podporovatelům je v plánu během října a listopadu příštího roku. Pokud však máte vy v plánu podívat se do Německa na veletrh Spiel v Essenu, můžete si hru vyzvednout tam přímo na stánku Artipia Games a vyhnout se tak platbě za poštovné.

Nejnovější články