Do kooperativního dungeon crawleru Sword & Sorcery se vtírá Cthulhu
Novinka zdroj: Ares Games

Do kooperativního dungeon crawleru Sword & Sorcery se vtírá Cthulhu

12. 7. 2023 13:51 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Ares Games můžete znát zejména díky vynikající strategii Válka o prsten: Druhá edice a z ní odvozené menší karetní hry. Stejné studio ale stojí coby vydavatel i v případě úspěšného kooperativního dungeon crawleru Sword & Sorcery z roku 2017, který se už několikrát rozrostl díky crowdfundingu.

A nyní se na fanoušky řítí ještě jedno velké rozšíření. Jmenuje se Abyssal Legends, točí se okolo lovecraftovského hororu a poslouží coby završení celé příběhové ságy hry. O příběhovém pozadí nechme promluvit samotnou kampaň:

„V rozšíření Sword & Sorcery: Abyssal Legends se nesmrtelní hrdinové, kteří se po měsících samoty opět setkali, vydávají na své lodi do kotviště Ancient Mariner, aby vyšetřili záhadné úmrtí v klášteře Heavenshine, ale také aby konečně porozuměli strašlivému společnému snu – vizi, odehrávající se v potopeném městě, která se náhle zvrtne v noční můru plnou děsivých chapadel, hrůzných výjevů a končí siluetou titánského stvoření... Velkého Prastarého!“

Sword & Sorcery: Abyssal Legends zdroj: Ares Games

Příběh se odehrává 50 let po událostech základní hry a je kompatibilní jak s ní, tak s pozdější hrou Sword & Sorcery: Ancient Chronicles. To znamená, že hrdiny a monstra můžete libovolně kombinovat mezi vším.

Z herního hlediska se můžete těšit na nové příběhové dobrodružství plné hlavních i vedlejších questů, které se tentokrát budou odehrávat i na moři. Budete bojovat na palubě lodi, využívat její kanóny, opravovat díry v trupu, sami se chopíte palných zbraní.

Zahrajete si za nového hrdinu, postavíte se novým nepřátelům, a protože se to všude kolem hemží běsy z nočních můr, získáte nové strachy a fóbie. Tentokrát se ale jedná opravdu o rozšíření, takže se neobejdete bez jedné ze základních her a jejích dřívějších rozšířeních.

kampani je proto možné zakoupit si buď jen rozšíření pro stávající fanoušky hry, které vás vyjde na 2 100 korun, nebo je zde možnost pořídit si rozšíření se vším, co je k jeho hraní potřeba, tedy v tomto případě Ancient Chronicles s rozšířeními, za což už ale necháte 5 400 korun.

Poštovné se v prvním případě pohybuje od 430 do 650 korun, ve druhém si k tomu přičtěte ještě zhruba polovinu. A z výsledné částky ještě uhradíte 21% daň. Tvůrci odhadují, že by rozšíření Abyssal Legends pro Sword & Sorcery a Ancient Chronicles měli začít rozesílat příští rok v srpnu.

Nejnovější články