Tvůrci chválené modifikace Fallout: New California tvoří politickou stolní hru Propaganda
Novinka zdroj: Radian-Helix Media

Tvůrci chválené modifikace Fallout: New California tvoří politickou stolní hru Propaganda

28. 11. 2023 15:09 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Nemusíte se ani příliš orientovat ve hraní videoher, abyste někdy zaslechli o rozlehlé modifikaci Fallout: New California pro dnes už v podstatě kultovní Fallout: New Vegas. Tento obří mod je téměř kompletně novou hrou, jelikož přináší obrovské množství obsahu jako novou mapu, příběh, nepřátele, dabing i lepší vizuál.

Zkrátka poctivě odvedená práce, která skupinu Radian-Helix Media dovedla do bodu, v němž aktuálně pracuje na svém vlastním titulu s kódovým označením Project Morningstar. Pro nás je ale ještě mnohem zajímavější, že tito tvůrci pracují i na vlastní deskové hře Propaganda.

Téma není od zmíněného Falloutu vyloženě vzdálené, protože se zabývá politikařením a různými machinacemi „za oponou“. Titul postaví 1 až 4 hráče do role vůdce a vládce nastoleného režimu, který vede svůj národ vstříc „lepším“ zítřkům skrze různé války, hladomor či mor a snaží se proplouvat zákeřnými vodami mediálního moře.

Propaganda zdroj: Radian-Helix Media

Jak z této premisy lze usuzovat, hráči postupně využívají různých propagandistických taktik, jimiž překrucují události ve zprávách a ovlivňují veřejné mínění tak, aby bylo pro jejich režim nejvýhodnější. Hlavní překážkou před ziskem světové dominance se kromě případných dalších hráčů stane čas, který kvapně ubíhá.

Do průběhu navíc promlouvají různé události a akce, stejně jako trocha toho válčení. Obecně by mělo platit, že jedna partie zabere maximálně 90 minut a hra je kvůli komplexnějším pravidlům určená pro pokročilejší hráče.

Propaganda se aktuálně nachází ve fázi hledání vydavatele, aby ji tvůrci mohli vydat fyzicky. Do té doby na ní budou aktivně pracovat v digitálním prostředí, v němž je dostupná už několikátá testovací verze. Vyzkoušet a zahrát si ji může každý na online platformě Tabletopia, případně v Tabletop Simulatoru na Steamu. Po zkušenostech se hrou se můžete připojit k oficiálnímu Discordu, kde vašimi poznámkami třeba ovlivníte její výslednou podobu.

I díky výše zmíněnému platí, že projekt zatím nemá stanovené žádné konkrétní datum vydání či podrobnější plány do budoucna. Osobně ale věřím, že se tvůrcům povede sehnat nějakého vhodného vydavatele a na trh uvedou další zajímavý produkt, který udělá hráčům radost.

Nejnovější články