Tvůrce oceňovaného RPG Coyote & Crow chystá semi-kooperační deskovku Wolves
Novinka zdroj: Coyote & Crow LLC

Tvůrce oceňovaného RPG Coyote & Crow chystá semi-kooperační deskovku Wolves

20. 7. 2023 8:52 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Coyote & Crow je RPG od Connera Alexandra, které vyšlo v minulém roce a díky svému zajímavému světu, jež se odehrává ve sci-fi/fantasy Americe, v níž nikdy nedošlo ke kolonizaci, si odneslo nejedno ocenění. To u tvůrce odstartovalo snahu přinášet další tituly zaměřené na původní obyvatele Ameriky, stejně jako podporovat tvůrce tohoto původu. Jeho iniciativa přinese další plod, kterým je stolní hra Wolves (neplést s loňskou hrou The Wolves, tedy Vlci, jak se bude jmenovat v češtině).

Jde o autorovu vůbec první deskovou hru v pravém slova smyslu, kdy se zároveň jedná o první titul, který není přímo zasazený do zmíněného sci-fi/fantasy světa. Místo toho přináší semi-kooperační zážitek, ve kterém se 3 až 6 hráčů zhostí rolí vůdců komunit, kdy mezi sebou musí spolupracovat, aby se připravili na přicházející zimu.

Snaha se uskuteční na poli celkově osmi simultánních kol, během nichž se snažíte hraním karet získávat potřebné zdroje. Hlavní součástí je sdílení těchto zdrojů mezi ostatní komunity, čímž získáváte sociální status, tedy i místní verzi vítězných bodů. Ve hře může vyhrát pouze jeden, ale pokud na cestě někdo odpadne, prohrají všichni. Jestli vás zajímají konkrétní pravidla, naleznete je na kartě hry.

zdroj: Coyote & Crow LLC

Právě toto zaměření na předávání darů má vycházet z domorodých praktik původních obyvatel, kdy má současně zachycovat výrazné rozdíly v myšlení oproti západním společenstvím. To celé je navíc zaobalené do poměrně minimalistické, ale rozhodně stylové podoby, o kterou se postaral Sa'dekaronhes Esquivel.

Návrh krabice má zase na svědomí Ovila Mailhot. A vzhledem k tomu, že tvůrcům není lhostejné ani přírodní prostředí, nebude titul obsahovat žádné plasty a celkově se využije materiálů s minimální ekologickou stopou. Wolves se aktuálně nachází na Kickstarteru, kde se již povedlo vybrat téměř 1,5 milionu korun.

Kampaň probíhá do 7. srpna. Proto zájemci ještě mají dostatek času na podpoření a tím i zakoupení hry, která zde stojí necelých 1 200 korun. V rámci kampaně se však hra zasílá pouze do Ameriky a Kanady. Jiné země si musí počkat až na vypuštění do běžných obchodů, což se stane nejdříve v březnu 2024. Jakmile se ale překročí hranice 1 000 podporovatelů, budete mít minimálně možnost si vyzkoušet digitální verzi v Tabletop Simulatoru.

Nejnovější články