Tvůrce Lamalandu a Gizmos vás nechá čarovat v Knize kouzel
Novinka zdroj: Space Cowboys

Tvůrce Lamalandu a Gizmos vás nechá čarovat v Knize kouzel

13. 6. 2023 13:55 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Phil Walker-Harding je další z velmi zkušených designérů deskových her, za nějž mluví samotné činy – Gizmos, Lamaland, Moje knihovnička a Monolyth. Všechny tyto hry spojuje nejen jeho jméno, ale i vydavatelství Blackfire, které zajišťuje jejich českou lokalizaci. A stejně jako Monolyth je i další hra na cestě.

Tou hrou je Kniha kouzel, k níž mohou usednout až čtyři hráči, přičemž nechybí speciální režim pro sólisty. Jedna partie by měla trvat pouhých 45 minut, během nichž se pokusíte zvítězit v kouzelnické soutěži.

Vaším úkolem bude s pomocí nasbírané materie vytvořit jedinečná kouzla, jimiž zaplníte svůj grimoár. Existuje přes 2 100 kombinací těchto kouzel, jejichž seslání vám zajistí určitý efekt do konce hry. A čím je kombinace šílenější, tím silnější efekt dostanete. Další cestou k vítězství je plně nakrmit svého familiára, tedy společníka, který vás provází soutěží.

zdroj: Blackfire

„Kniha kouzel je výsledkem mé fascinace kombinacemi rummy (de facto české Žolíky, pozn. redakce). Učení kouzel se ukázalo jako ideální téma a hra vznikla díky mimořádné práci Space Cowboys. Doufám, že se hráči budou rádi učit kouzelnické triky!“ uvedl tvůrce hry Phil Walker-Harding.

Kniha kouzel se dočká světového uvedení na trh 29. září, což platí i pro počeštěnou verzi.

Nejnovější články