Tvůrce kapesní civilizačky Galaktické aliance chystá celovečerní strategii Epochs: Course of Cultures
Novinka zdroj: ICE Makes

Tvůrce kapesní civilizačky Galaktické aliance chystá celovečerní strategii Epochs: Course of Cultures

29. 9. 2023 15:23 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Hongkongské studio ICE Makes nelení a po smršti malých i velkých her, za nimiž vždy stojí Jeffrey CCH, chystá další deskovku. Pro připomenutí, toto studio dalo světu kapesní civilizační hry Age of Civilization a Age of Galaxy, kde druhou jmenovanou vydá TLAMA games jako Galaktické civilizace (jde o vůbec první českou lokalizaci hry tohoto studia).

Studio dlouho tvořilo spíše menší hry, ale má za sebou už i několik větších projektů jako čistou sólovku Eila and Something Shiny a nedávno kickstarterovaný, mnou vychválený asymetrický horor Terrorscape. Další z těch větších bude Epochs: Course of Cultures.

Epochs: Course of Cultures zdroj: ICE Makes

Tvůrci se vrací do svých civilizačních počátků, ale civilizaci vás tentokrát nechají budovat v odpovídajícím měřítku – s komponenty pro 2 až 4 hráče, které si vyžádají velkou krabici a s časovou investicí od dvou do tří hodin.

Ve hře se svou dominanci pokusíte dokázat na ploše tří období – ve starověku, středověku a současnosti. Postupně přijdete s devíti vynálezy, jimiž vylepšíte svou civilizaci. K vašim možnostem patří obsazování území na společné mapě, budování měst a monumentů, zřizování obchodních cest, nechybí akademický výzkum, možnost změnit typ vlády a v neposlední řadě si s ostatními civilizacemi můžete vyhlásit válku.

Vaše rozhodnutí mají mít skutečný dopad na průběh partie a vývoj vaší civilizace napříč epochami, a to je tak zhruba vše, co se v tuto chvíli dozvídáme. Tvůrci si nechávají nějaká tajemství na příští týden, kdy budou Epochs: Course of Cultures prezentovat a nabízet k vyzkoušení na veletrhu Spiel v Essenu (hala 3, stánek Q120).

Zatím se nedozvídáme, kdy hra vyjde a zda i v jejím případě studio zvolí cestu crowdfundingu, nebo rovnou zamíří do obchodů.

Nejnovější články