Tower defense karetku Skytear Horde můžete hrát sami, v kooperaci i proti sobě
Novinka zdroj: Skytear Games

Tower defense karetku Skytear Horde můžete hrát sami, v kooperaci i proti sobě

16. 5. 2023 9:40 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Gamefound již před nějakou dobou představil výčet zajímavých projektů, které se v blízké době chystají na tuto platformu. V seznamu nechyběla ani docela unikátní tower defense karetní hra Skytear Horde, kterou můžete znát z minulého roku, kdy si prošla úspěšným Kickstarterem a setkala se s všeobecně vřelým přijetím. Nabídla sólo, kooperační i kompetitivní zážitek, což není u podobných karetních titulů pravidlem. Zároveň může lákat vizuální stránkou připomínající třeba virtuální Hearthstone.

Gamefound tehdy oznámil, že tvůrci ze studia Skytear Games v rámci chystané kampaně nabídnou dotisk základní hry, kterou doprovodí dodatečné velké rozšíření Monoliths. No a přesně tato kampaň byla nedávno odstartovaná, takže si výše zmíněné produkty můžete pořídit i vy.

Co to ale znamená v praxi? Hlavně to, že v případě využití aktuální nabídky dostanete do ruky celkově 8 unikátních a různě komplexních balíčků Aliance a 8 balíčků Hordy, což vytvoří dohromady 64 různých kombinací, s nimiž se do zdejšího počínání můžete pustit. Navíc k tomu dostanete hromadu bonusů, které po kampani půjde pořídit pouze obtížně (třeba neoprenová podložka, žetony z plastu), jelikož do běžného prodeje půjde jenom základní varianta. Navíc je to vše za výrazně sníženou cenu.

Z pohledu jednotlivých nabízených úrovní je to však trochu komplikovanější. Důležitou informací ale je, že Monoliths je expanze samostatně hratelná a nevyžaduje základ. Pokud ho ale vlastníte, můžete s ním její obsah volně kombinovat. Samostatná základní verze Monoliths (ta půjde i do volného prodeje) doplněná o tři exkluzivní minirozšíření vás vyjde na 1 200 korun.

zdroj: Skytear Games

Kompletní deluxe edice Monoliths vás pak vyjde na 1 680 korun, nabídne všechny nové karty, speciální žetony i krabici, do které se s novinkami vejde i základ. Za 2 600 korun zase může být vaše sběratelská edice, kde dostanete ještě obaly na karty či artbook.

Všechny tyto úrovně jsou však určené pro lidi, kteří již vlastní původní hru a potřebují pouze novinky. V případě, že do této sorty zájemců nepatříte, máte možnost si za 3 100 koupit balíček, který v sobě kombinuje deluxe edici základu i rozšíření, a to rovnou s herní podložkou. No a jestli máte zbytečných 4 640 korun, získáte veškerý obsah, který Skytear Games pro hru prozatím vytvořili.

Po Skytear Horde je rozhodně sháňka a své zájemce si našla. V rámci kampaně se již vybralo přes 4 miliony korun, což je víc než osminásobek původně požadované částky. Z toho logicky vyplývá, že zájemci odemknuli hned několik bonusových odměn v podobě různých promo karet.

Jestli s pořízením stále váháte, máte několik možností, jak si projekt předem ozkoušet. Buď můžete vyrazit na zdejší kartu hry, kde naleznete revizi pravidel, nebo (možná ještě lépe) spusťte Tabletop Simulator či Tabletopii a hru si ve virtuálním prostředí vyzkoušejte na vlastní pěst.

Když se vám nabízený produkt bude líbit a podpoříte ho, očekávat ho můžete v květnu příštího roku. Tedy samozřejmě v případě, že zaplatíte ještě dopravu ve výši 340 až 430 korun a k celkové sumě připočítáte VAT.

Nejnovější články