Tlama vydá Krysy z Wistaru od spoluautora Marca Pola a vlastní batoh na deskovky
Novinka zdroj: Cranio Creations

Tlama vydá Krysy z Wistaru od spoluautora Marca Pola a vlastní batoh na deskovky

9. 1. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Cranio Creations usnadnilo práci českému vydavatelství TLAMA games, když místo něj na svých sociálních sítích oznámilo český překlad hry Rats of Wistar, v naší mateřštině pod názvem Krysy z Wistaru.

Jedná se o worker-placement pro 1 až 4 hráče na 90 minut, který z vás udělá vůdce rodinky krys na opuštěné farmě. Bude se po vás chtít prokázat, že jste nejen hlavou své rodiny, ale že jste natolik schopní, že dokážete vést celou krysí kolonii.

Za tímto účelem budete vyrážet na výpravy do spižírny pro sýr, využívat moc podivných artefaktů zanechaných zde lidmi, vyrobíte si vlastní vynálezy a v neposlední řadě rozšíříte své podzemní doupě o nové místnosti s pohodlnými postelemi, do kterých přizvete kolemjdoucí krysy.

Ze všeho vám plynou body, které po pěti kolech rozhodnou o vítězi. Za hrou stojí slovutný Simone Luciani, který je podepsaný pod kvalitními kousky jako Tzolk’in, Marco Polo, Barrage či Tiletum. Společnost mu dělá Danilo Sabia, autor hry Wendake. Duo se už jednou sešlo u projektu Anunnaki: Dawn of the Gods.

Datum vydání zatím neznáme, ale až jednou hra vyjde, třeba si jí z obchodu TLAMA games odnesete rovnou v jeho novém batohu, který je navržený primárně na přenášení deskovek.

Vejde se do něj sedm her s velikostí krabice 30 x 30 x 7 centimetrů, které zabezpečíte popruhy a nechybí ani celá řada kapsiček na drobnější hry, komponenty či neoprenové podložky. Batoh vás vyjde na zhruba tisícovku.

Nejnovější články