TLAMA games vás nechá zachraňovat umění v Projekt A.R.T. a čelit dilematům v party hře Mazec ale vůbec
Novinka zdroj: Tlama Games

TLAMA games vás nechá zachraňovat umění v Projekt A.R.T. a čelit dilematům v party hře Mazec ale vůbec

19. 9. 2023 9:23 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Ačkoliv jsme o vydavatelství TLAMA games v poslední době nepsali, neznamená to, že by společnost usnula na vavřínech. Právě naopak – firma i nadále poctivě oznamuje a vydává nové projekty.

Projekt A.R.T.: Zachraňte umění

Tato novinka je pořádnou stylovkou, která trochu připomíná filmy Guye Ritchieho říznuté komiksem. Projekt A.R.T.: Zachraňte umění je kooperativním titulem, ve kterém se stanete součástí speciálních jednotek Art Rescue Team. Co je jejich úkolem? Zachránit kradené umění a bojovat proti tajemné organizaci Bílá ruka. Jde ale o souboj s časem, takže je nutná dobrá taktika a rozumné společné rozhodování.

Hlavním cílem je získat sedm významných děl předtím, než se vyčerpá balíček misí. Během jednotlivých kol se pohybujete po mapě a utrácíte společné zdroje, což vám pomůže k nalezení potřebných stop i v boji o jednotlivé lokace. Pokud ale některému členovi z vašeho týmu dojdou životy, prohráváte.

zdroj: Tlama Games

Doporučená cena hry je 949 korun a přijít by měla už během října. Určená je pro 1 až 6 hráčů od 12 let a herní doba jednoho sezení se pohybuje kolem 40 minut. Autory jsou Florian Sirieix a Benoit Turpin, stojící třeba za Vítejte na Měsíci, Slon přes palubu nebo Svět po nás.

Mazec ale vůbec

Druhým nedávno představeným projektem je večírková záležitost Mazec ale vůbec, kterou můžete znát pod originálním názvem Goddam Dilema. Výtvor dvojice Théo Riviere a Corentin Lebrat je velice jednoduchou zábavou postavenou na tom, že přijímáte nebo odmítáte zvláštní nabídky a dilemata (třeba že umíte ovládat počasí, ale smrkáte pálivou omáčku). Ostatní hráči se následně snaží uhodnout, zda ji onen člověk přijme, či nikoliv.

Prosté a jednoduché, vhodné pro 2 až 10 odrostlejších hráčů. Cenově se pohybujeme na poli 499 korun, za které získáte karty, které umožňují celkově 10 800 různých kombinací.

Delta

Poslední zpráva se netýká nového oznámení, ale upřesnění vydání. Na sklad vydavatelství doputovala česká verze steampunkové hry Delta. Hráči si na ní ale ještě nějaký ten týden počkají, protože do veřejného prodeje může jít až 1. října. Více jsme se o hře rozepsali při jejím oznámení.

Připomenout si však můžete, že si v titulu sestavíte tým badatelů s unikátními schopnostmi, s nimiž se vydáte objevovat alternativní verzi oblasti přírodního parku Camargue, kde narazíte na různé zástupce mechafauny. Průzkumem se snažíte zjistit potřebné informace o speciálních krystalech, jež pohánějí Neutuchající parní motor – klíčový zdroj konstantní energie. Celé toto bádání se nese v duchu kombinace deckbuidlingu a worker placementu, určeného pro 2 až 4 hráče.

Nejnovější články