Tankové bitvy hry Clash of Steel vás vezmou do alternativní 2. světové války
Novinka zdroj: Gale Force Nine

Tankové bitvy hry Clash of Steel vás vezmou do alternativní 2. světové války

19. 2. 2024 15:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Gale Force Nine můžete znát díky mnoha licencovaným hrám ze značek jako Duna, Firefly či Doctor Who. Ve svém portfoliu má i válečnou hru World of Tanks: Miniatures Game, jejíž tvůrci brzy vydají obdobného bratříčka – Clash of Steel.

Clash of Steel je válečná hra plná tanků, která se od jiných podobných her (jako třeba Flames of War, jejíž tvůrci se na Clash of Steel podílí) odliší tím, že se odehrává ve smyšlené druhé světové válce. V tomto případě tento konflikt skončil v roce 1944 kapitulací Německa, jen aby se v roce 1948 znovu naplno rozběhl vlivem agresivního Sovětského svazu.

Hra je řízená misemi a jimi diktovanými cíli, které proti sobě postaví dva hráče na nějaké dvě až tři hodiny. Bitvy jsou plné ježdění a střílení, kdy se obojí neobejde bez pravítka měřícího vzdálenost dojezdu a dostřelu, přičemž do výsledku nepřekvapivě promluví kostky (ať už hody na zásah, tak na zvládnutí náročného terénu).

Clash of Steel zdroj: Gale Force Nine

Krásné modely tanků, které si budete muset sestavit a nabarvit, jsou vyhotovené v měřítku 15 mm a do začátku se počítá se čtyřmi armádami: Američany, Brity, Němci a Sověty. Každá z armád bude mít v prodeji samostatné tanky (viz galerii výše), ale do začátku jistě přijde vhod jedno ze dvou startovních balení.

Obě obsahují pravidla, figurky tanků, kostky, karty misí a cílů, přehledové karty tanků a velitelů a nejrůznější žetony. K dispozici budou dva startovní balíčky, kdy v American vs Soviet najdete 21 figurek a 22 velitelů, zatímco v German vs British je sice stejný počet velitelů, ale jen 17 figurek.

Na konkrétní obsah obou krabic se podívejte zde, zatímco hezky rozepsaná základní pravidla si můžete projít tady. Clash of Steel bude mít premiéru letos v dubnu a dá se očekávat, že se bude dále rozšiřovat stejně jako World of Tanks: Miniatures Game, která se nedávno dočkala dalšího startovního balení.

Nejnovější články