Svižná strategie Orichalcum vyjde v češtině pod názvem Ostrovy titánů
Novinka zdroj: Tlama Games

Svižná strategie Orichalcum vyjde v češtině pod názvem Ostrovy titánů

12. 4. 2023 12:30 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Společnost Tlama Games přislíbila, že každý týden, většinou v neděli či pondělí, představí nějakou svou další chystanou hru nebo rozšíření. Ani Velikonoce nebyly výjimkou, takže nyní už víme, že svižná strategie Orichalcum u nás vyjde pod českým názvem Ostrovy titánů.

Proč by vás měl tenhle titul zajímat? Protože se jedná o společný projekt známého Bruna Cathaly (Abyss, Cyclades či nedávná Jamajka), kterého doplnil Johannes Goupy (Rainforest a Rauha). Díky jejich společné snaze se můžete podívat do okolí bájné Atlantidy, kterou postupně pohlcuje moře. Proto zdejší panovník vyslal chrabré průzkumníky, aby se pokusili nalézt nový domov na přilehlých neznámých ostrovech.

Ostrovy titánů zdroj: Tlama Games

Role těchto dobrodruhů se zhostíte vy, hráči. Avšak musíte si dávat velký pozor, protože se na nich kromě přírodních zdrojů nalézají taktéž nebezpeční nepřátelé, které musíte porazit. Když se vám to povede, budete o krok blíže k zajištění přežití svých krajanů.

Tento příběh funguje jako pozadí pro kratší titul (sezení byste měli sfouknout do hodiny), který se nese ve stylu 4X strategií. V jednotlivých kolech si tak vždy každý z hráčů vezme kartu s akcí, kterou může v tahu provést, a také dílek terénu, který přiloží ke svému ostrovu, čímž ho prozkoumává. Na základě toho, o jakou krajinu se jedná, zde může postavit různé stavby. A když postavíte větší skupinu z jedné krajiny, přilákáte titána, jehož schopností lze využít ve váš prospěch.

zdroj: Tlama Games

Na některých políčkách (vulkánech) se také skrývají monstra. Když je porazíte, může vás to obohatit o kořist, která vám propůjčí výhodu. Je proto pouze na vás, abyste vyhodnotili, jestli se vám takový boj zrovna hodí. Rozhodně je ale důležité správně kombinovat jednotlivé akce, mezi něž patří zmíněné souboje, nábor hoplítů (a tedy i stoupenců), těžba orichalka (cenný kov, který je důležitou složkou ekonomiky), kování medailonů a stavba chrámů či budov. To první vám přinese vítězné body, zatímco to druhé trvalé efekty do hry. Více informací se můžete dozvědět z pravidel.

Všechny zmíněné kratochvíle si užijí 2 až 4 hráči, kteří se přetahují o to, kdo z nich získá více bodů. Tlama ovšem společně se základní verzí do prodeje také uvede rozšíření, díky němuž se do hraní může pustit i sólista, který se postaví proti virtuálnímu oponentovi – Atlantovi, vůdci titánů.

Doporučená cenovka hry je nastavená na 1 199 korun, avšak v předobjednávce ji můžete získat i za méně než tisícovku. Sólové rozšíření vás vyjde na příjemných 179 korun (v předobjednávce opět o něco levněji). Vydání je očekávané v červnu.

Pro celistvost zprávy taktéž doplníme, že Tlama Games je jedním ze tří obchodů, ve kterých si budete moci předběžně zakoupit chystanou párty hru Číslo, kterou chystá vydavatelství Blackfire. Toto předběžné zakoupení bude možné od 21. dubna (hra vychází oficiálně až 5. května) a kromě pražské Tlamy se k titulu také dříve dostanete v brněnské Planetě her a bratislavském iHrysku.

Nejnovější články