„Svíčková“ země ze hry The Curse of Candelabria se navrátila na Kickstarter. Jen kousek ji dělí od úspěchu
Novinka zdroj: Lunar Oak Studio

„Svíčková“ země ze hry The Curse of Candelabria se navrátila na Kickstarter. Jen kousek ji dělí od úspěchu

6. 3. 2023 14:45 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Možná si vzpomenete na hru The Curse of Candelabria. Ta totiž už v minulém roce zkusila své štěstí v rámci crowdfundingové kampaně, která však nebyla úspěšná. Tvůrci, jež stojí za velice dobře hodnocenou hrou S.H.E.O.L., se však ani náhodou nevzdali a po nějaké době své štěstí zkouší znovu. To znamená, že její vznik aktuálně opět můžete podpořit na Kickstarteru, kde už je jen krůček od vybrání požadované částky. A kdyby to náhodou opět nevyšlo, byla by to rozhodně škoda.

Už jenom kvůli tomu, v jakém prostředí se hra odehrává. The Curse of Candelabria totiž nabízí výlet do věru originální fantasy říše, která je plná toulajících se hradů a lidí, kteří byli kvůli kletbě proměněni na svíčky. Proto se říše ocitla v chaosu, kdy se každý z hráčů ujme vlády nad jedním z místních rodů, který se bude snažit bránit proti účinkům oné kletby, ale zároveň zkusí porazit své soky. Kdo úspěšně přežije a zlomí kletbu, stane se novým králem Candelabrie.

Každý z rodů má své jedinečné schopnosti a karty, jež lze používat pro manévrování s armádou i potulným hradem. Ve hře zcela chybí prvek náhody, takže zde nenaleznete žádné hody kostkami. Záleží čistě na dovednostech hráčů, přičemž jádrem je ovládání oblastí a interakce s herní mapou a ostatními.

The Curse of Candelabria 17 zdroj: Lunar Oak Studio

Za pomoci svíčkové armády tak budete získávat jednotlivé regiony, spouštět jejich akce a taktéž bojovat s vašimi soky, což vyžaduje strategické uvažování a promyšlený postup. A pozor musíte dávat i na své plamínky. Hra se odehrává v rámci tří let, kdy tyto roky jsou dále rozdělené na jednotlivá roční období. Přesná aktuální pravidla lze prostudovat na kartě hry.

Láká vás toto neotřelé zasazení? V tom případě uhánějte na stránku kampaně, kde základní krabici s pár exkluzivními komponentami a se všemi odemknutými bonusovými cíli (dvouvrstvé hrací desky, propracovanější komponenty, dodatečné karty) získáte za 2 100 korun. Avšak pozor, základ se dá hrát pouze ve 3 až 5 hráčích. Pokud chcete putování podniknout v sólu, případně v šesti, musíte si pořídit dodatečné expanze. Ty lze získat buť v rámci add-onu, nebo skrze výhodný deluxe balíček za 3 270 korun, ve kterém je základ, rozšíření pro šest hráčů, sólový režim a opět všechny bonusové cíle.

Cena nejdražší a nejkompletnější edice se poté zastavila na 5 630 korunách, kdy v ní je všechno zmíněné výše, ale navíc ještě dodatečná sada 128 figurek, artbook, neoprenová podložka a tarotové karty. Doprava se na základě vámi zvolené úrovně bude pohybovat od 450 do 870 korun. K celkové částce je taktéž potřeba připočíst daň. V rozmýšlení, zda do hry jít, vám může pomoct i hratelná verze v Tabletop Simulatoru, ale také krátká pohádka sloužící jako intro do hry.

Aktuální předpokládané datum dodání hry The Curse of Candelabria je stanovené na březen 2024. Pokud tedy kampaň bude úspěšná a pokud tvůrcům skutečně stačí cílových 3,5 milionu korun. Jak možná víte, v minulém roce rovnou dva české projekty zrušili svou kampaň i po vybrání násobku požadované částky, jelikož reálně bylo na výrobu potřeba ještě mnohem víc peněz.

Nejnovější články