Abstraktní hry v plechovkách od limči? To je Soda Pop Collection
Novinka zdroj: Thundergryph Games

Abstraktní hry v plechovkách od limči? To je Soda Pop Collection

2. 3. 2023 15:47 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Společnost Thundergryph Games můžete znát díky různým stolním projektům, mezi které patří i série cestovních her Play & Go, ale také série Matchbox Collection, tedy menší hry v balení, které vypadá a funguje v podstatě jako taková přerostlejší krabička od sirek. A přiznáme se, že právě tyto jejich kouzelné tituly máme opravdu v oblibě, takže nám dělá radost (tedy jak se to vezme, peněženka zapláče) jejich nová kampaň na BackerkituSoda Pop Collection.

Pod tímto souhrnným názvem se skrývají čtyři abstraktní, jednoduché a rychlé hry pro dva hráče na 15 minut, které jsou „zabalené“ v plechovce. První osloví především milovníky koček. Jmenuje se Cat-a-Comb a jde o logický titul odehrávající se na devíti políčkách. Na ně budou dva hráči pokládat své kočičí kostky, kdy vyhrává ten, jenž má svou kostku na vrchu alespoň jednoho komínku v každém z barevných regionů, případně má svou kostku na vrchu třech komínků složených ze tří kostek.

Light Seeker je poté zcela diametrálně odlišný zážitek, jehož hlavní součástí jsou ovšem zase kostky. Ty se budete snažit posouvat a naklánět tak, abyste zvýšili míru světla v údolí. Cílem je, abyste mezi sebou spojili 7 kostek s jejich prosvětlenou stranou.

Light Seeker 1 zdroj: Thundergryph Games Forgenesis 1 zdroj: Thundergryph Games

Forgenesis je zase taková zvířecí partie alternativní dámy. Hráči zde budou ovládat a vyvolávat kameny, které představují stvoření. Skrze jejich schopnosti, plánování a strategii se oba hráči snaží dostat do základny toho druhého. Komu se to jako prvnímu podaří, vyhrává.

A za partii alternativní dámy lze nazvat i Top Cap, který je do velké míry podobný Forgenesis. Jenom se tentokrát na hracím plánu budete pohybovat za pomoci zátek a skrze odlišná pravidla. Opět se ale pokusíte dostat do základny protihráče. Pravidla všech těchto her najdete přímo na jejich kartách u nás na webu.

zdroj: Youtube

Kampaň je už nyní úspěšná, kdy tvůrci se pomalu blíží dvounásobku původně vyžadované částky v podobě 700 tisíc korun. Díky tomu je už odemknuto několik bonusových cílů. V případě, že vás projekt taktéž zaujal, máte ho v rámci kampaně možnost podpořit různými způsoby. Za zhruba 350 korun můžete získat jednu ze čtyř zmíněných her (podle vašeho výběru) a případné odemknuté bonusové cíle, které jsou s ní spojené.

Když ale na oltář obětujete 1 060 korun, získáte všechny bonusové cíle a všechny čtyři hry, které navíc budete moci uložit do stylové krabice v podobě ledničky. Kdyby byl navíc zájem, naleznete ještě v nabídce dodatečné sběratelské přídavky.

Jistě vás ale v takovém případě zajímá i cena dopravy. Za kompletní balíček zaplatíte 330 korun, zatímco za jednu či dvě hry 190 korun. Avšak VAT v tomto případě nemusíte řešit. Pokud byste ale chtěli ušetřit a budete mít cestu na letošní veletrh Essen Spiel, tak je možné si zásilku vyzvednou na místě zdarma. Veletrh se koná v říjnu, což je i předpokládaný měsíc dodání.

Nejnovější články