Světy her Mysthea a Icaion otevřou brány sólistům
Novinka zdroj: Tabula Games

Světy her Mysthea a Icaion otevřou brány sólistům

8. 11. 2022 9:07 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Vydavatelství Tabula Games má ve svém portfoliu mnoho titulů, mezi něž patří i fantasy deskovka Mysthea a projekt Icaion. Ty kromě univerza spojuje hned několik faktorů, mezi nimiž je skutečnost, že jde o hry pro 2 až 5 hráčů a pochází od tvůrčího dua Marta Ciaccasassi a Martino Chiacchiera. Oba tituly nabízejí poměrně příjemný strategický zážitek s figurkami (prozkoumáváte, bojujete, rozšiřujete, kontrolujete území či hledáte poklady), který však velice brzy dostane poněkud jiný rozměr.

Společnost oficiálně oznámila, že obě deskovky dostanou nové rozšíření, které přidá sólový režim, tudíž se obejdete i bez kamarádů. Kvality by navíc měly být zaručeny, protože o zpracování se postará dvojice John Albertson a Dávid Turczi, která má dohromady obrovské zkušenosti s tvorbou her, hlavně tedy přímo sólových režimů.

Lze se tedy těšit na unikátní zážitek, v němž nebudete soupeřit proti ostatním hráčům, ale proti samotné hře. Chování nepřátel by však mělo být navržené natolik chytře, že si budete připadat, jako by proti vám stál kompetentní lidský protivník, který vám nedá nic zadarmo.

Mysthea solo mode 2 zdroj: Tabula Games

V rozšíření Mysthea: Solo Mode Expansion se proti vám postaví bytost zvaná Maliath, která oplývá velice dobrými strategickými schopnostmi. Avšak střet s ní bude vždy probíhat trochu jinak, jelikož záleží na tom, jakého šampióna zlanaří do svých služeb. Navíc na vás sama může zahájit útok. V Icaion: Solo Mode Expansion se zase budete muset popasovat s Velkhornem, který krade zdroje a šíří zkázu v okolních oblastech, kdy ale stále je třeba počítat s hrůzostrašným Kolosem (v orig. Colossus). Hry bude navíc možné ozvláštnit s pomocí karet výzev, které z každého sezení udělají trochu jiný a komplikovanější zážitek.

Crowdfundingová kampaň těchto rozšíření odstartuje 23. listopadu na platformě Gamefound. Na vydání by mělo následně dojít během příštího roku. Jestli už nyní víte, že o expanze máte zájem, nezapomeňte navštívit oficiální stránky a přihlásit se k odběru novinek, jelikož díky tomu budete mít v případě podpoření zaručený dárek v podobě stylové podložky.

Mějte ale na paměti, že k hraní je zapotřebí vlastnit základní hry. Dobrou zprávou ovšem je, že v rámci kampaně si budete moct zakoupit „Essential“ edice obou z nich, které oproti předchozí variantě nabídnou změnu materiálu různých komponent a budou „okleštěné“ o některé figurky. Kombinací komponent z obou titulů lze ještě vytvořit nový kooperační zážitek nazvaný Mysthea: The Fall.

Nejnovější články