Nástupce Ostrovu koček zamířil na Kickstarter. V Race to the Raft budete společně zachraňovat malé šelmičky před ohněm
Novinka zdroj: The City of Games

Nástupce Ostrovu koček zamířil na Kickstarter. V Race to the Raft budete společně zachraňovat malé šelmičky před ohněm

3. 11. 2022 15:28 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Kočky vládnou světu. To ví snad každý. A kdo ne, tak zjevně s malou šelmičkou nikdy nežil. Ale i přes jejich nadvládu se občas může stát, že se tato stvoření ocitnou v ošemetné situaci. To ostatně třeba dokázala i deskovka Ostrov koček od Franka Westa, v níž jste v kůži kapitána obchodní lodi lákali kočky na ryby, abyste se je pokusili zachránit před nepříjemným osudem. No a přesně v tomto duchu bude pokračovat i chystaná novinka Race to the Raft.

Jedná se o přímé pokračování od stejného autora. Po předchozí záchranné akci se sice většinu koček podařilo převést do bezpečí, avšak pár jich na ostrově přeci jen zůstalo. Nicméně žádný čtyřnohý mazel nesmí přijít nazmar, tudíž bude na hráčích, aby se pokusili tyto ztracence z ostrova dostat na vor dříve, než ho zchvátí plameny (rozpracovaná pravidla jsou dostupná na tomto odkazu).

To dohromady dá zhruba hodinový zážitek pro jednoho až čtyři hráče, kteří za pomoci důvtipu a spolupráce musí vytvořit speciální cestičky, jimiž se chlupáči dostanou do bezpečí. A zážitek by vám měl vydržet docela dlouho, jelikož v základní krabici naleznete celkem 81 scénářů k řešení, které se budou odehrávat na osmi rozdílných hracích deskách. V rámci kampaně na Kickstarteru dostanete přístup ještě k dodatečnému balíčku, který vám nabídne dalších 20 scénářů na čtyřech speciálních hracích deskách.

Kampaň byla spuštěna v druhé polovině října a dosud se podařilo vybrat již 7,4 milionů korun, mnohonásobně více, než tvůrce požadoval. Jestli o hru ale máte zájem, je třeba si připravit alespoň 1 420 Kč. Za tento obnos získáte základní hru a zmíněný balíček navíc. Deluxe edice vás poté vyjde na necelé 2 tisíce a je doplněná o balíček 12 detailně vymodelovaných figurek koček, které nahradí dřevěné meeply v základu. No a nejdražší edice za 3 120 Kč vám ještě k tomu všemu přinese balení 37 detailních figurek pro hru Ostrov koček. Ke každé z edic je třeba ještě přičíst dopravu v hodnotě 400 korun. VAT je v této ceně naštěstí zahrnut.

Doručení hry je mířené na září příštího roku. Jestli ale doufáte, že v budoucnu dostaneme nějaké další tituly z tohoto ostrova, tak vás asi musíme zklamat. Jak z nedávného AMA na Redditu vyplynulo, tak Frank West aktuálně nemá v plánu se do tohoto světa již vracet a chce se spíš věnovat dalším příběhům. A nám nezbývá než doufat, že se i Race to the Raft po vzoru Ostrova koček dočká české lokalizace.

Nejnovější články