Svět stolního Hellboye se rozšíří o RPG, kostkovou hru a dodatky pro deskovku
Novinka zdroj: Mantic Games

Svět stolního Hellboye se rozšíří o RPG, kostkovou hru a dodatky pro deskovku

3. 11. 2022 12:28 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Hellboye pravděpodobně v našich luzích a hájích nemusíme příliš představovat. Tento sympatický pekelník vytvořený Mikem Mignolou se u nás totiž dočkal českého překladu velké řádky komiksových sbírek a k popularitě mu jistě pomohly i filmy od Guillerma del Tora (ten z roku 2019 asi spíše ne), kde si hlavní postavu zahrál charismatický Ron Perlman.

Nicméně je také možné, že jste obeznámení i s jeho stolními projekty, jako je třeba povedená deskovka Hellboy: The Board Game, která v minulém roce dostala novou kampaň na Kickstarteru, během níž jste mohli získat rozšíření. Tyto dodatky nesly název The Storm and the Fury, End of Days, Pandemonium a Hell on Earth a do hry přinesly velkou porci dodatečných nepřátel a bossů, další agenty a zcela nové případy k řešení.

Jestli jste pak tuto kampaň využili, tak už svůj balíček dost možná máte doma a užíváte si novinek. Pokud jste ji však prošvihli, tak nemusíte zoufat. Společnost Mantic Games 5. prosince uvede do prodeje krabici Box of Doom, která vás vyjde na 3 200 korun (plus doprava a příslušné poplatky), a s níž získáte všechny čtyři zmíněné expanze. Už nyní si můžete v oficiálním obchodě vytvořit předobjednávku.

hellboy the board game 1 zdroj: Mantic Games

Možná si ale také vzpomenete, že v rámci kampaně jste ještě mohli získat i novou kostkovou hru, jednoduše pojmenovanou Hellboy: The Dice Game. A i ta 5. prosince dorazí do prodeje za 620 korun. Její pravidla je možné si prohlédnout zde, avšak v jádru se jedná o docela jednoduchý titul, ve kterém se dva až čtyři hráči pokouší nasbírat co nejvíce nápověd/vodítek za pomoci průzkumu a porážením nepřátel. Alfou a omegou celého zážitku jsou ale šestistěnné kostky (dvě speciální, několik klasických), které budete využívat ve střetech. Svižný a nijak objemný zážitek, který může dobře posloužit na zkrácení dlouhé chvíle.

Nezapomnělo se ale ani na samostatnou RPG novinku Hellboy: The Roleplaying Game, která je založená na 5. edici pravidel a umožňuje se v kůži vámi vytvořeného agenta Úřadu paranormálního výzkumu a obrany (zkr. Ú.P.V.O.) vydat do zdejšího epického světa, kde zažijete roztodivné unikátní příběhy. V nich se navíc postavíte okultním hrozbám i prastarým tajemstvím, během čehož vás mohou doprovázet různé ikonické postavy, jako je titulní „roháč“ či Abe Sapien.

I tento projekt má za sebou úspěšnou kampaň, která se uskutečnila už v roce 2020, avšak podporovatelé se knížky dočkali až během letoška. Opět ale platí, že pokud jste s podpořením zaváhali, budete mít možnost tuto chybu napravit. Ve stejný den, jako vše výše zmíněné, se totiž do prodeje dostane i 240stránková kniha pravidel (za 1 230 korun), která skrývá všechny potřebné informace k odstartování vašeho vlastního dobrodružství. Společně s ní ale také bude možné zakoupit různé doplňky, jako je zástěna pro gamemastera (450 Kč) a kostky (také 450 Kč). Dobrou zprávou je, že veškeré figurky z deskovky jsou kompatibilní s RPG, takže si díky nim lze ozvláštnit celý zážitek.

Nejnovější články