Jedna kampaň, čtyři hry: Kooperativní Sail, dinosauří Chomp, módní Couture a myšlenková Mind Space
Novinka zdroj: Allplay

Jedna kampaň, čtyři hry: Kooperativní Sail, dinosauří Chomp, módní Couture a myšlenková Mind Space

16. 2. 2023 8:58 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Společnost BoardGameTables.com před nějakou dobou změnila svůj název na Allplay a pod touto „novou“ identitou nedávno spustila další kampaň na Kickstarteru. V jejím rámci lze získat rovnou čtyři chystané deskovky ze série „All the Small Games“, které pojí hned několik vlastností. Všechny mají stejně velkou krabičku, jsou jednoduché k naučení, nabízí strategickou hloubku, odehrají se rychle a odměňují to, když se k nim vracíte. A o jaké hry jde tentokrát?

První z nich se jmenuje Chomp. Je to dinosauří stolní hra pro 1 až 4 hráče, kterou odehrajete do 20 minut. Na ploše osmi kol se pokusíte vytvořit velké stádo pravěkých ještěrů, kteří zároveň musí být nasyceni.

V každém kole se budete rozhodovat, jestli si vezmete cílovou bodovací kartu, nebo rozšíříte svou dinosauří zemi. Postupně pak budete získávat body za krmení jednotlivých dinosaurů a plnění vašich cílů, kdy ale zároveň musíte dávat pozor na to, aby se navzájem nesežrali.

Sail naopak ukojí chutě všech fanoušků dvojkovek. V této líbezně zpracované hře si nazujete pirátské galoše a společně s druhým hráčem budete plout se svou lodí rozbouřenými vodami.

Cílem je zdárně doplout do cíle a vyhnout se tak velké porci poškození, které vám může uštědřit nepřízeň počasí, ale také bájný Kraken. To se vám povede vykládáním karet se stejnými symboly. Jednoduché, svižné, funkční.

Jestli ale potřebujete nějakou hru, která by byla schopná „uživit“ i větší skupinu hráčů, Couture je ta správná volba. Titul totiž umožňuje 3 až 6 hráčům vžít se do rolí modelek, které se snaží vybudovat kariéru, což je zavede třeba do New Yorku, Paříže či Tokia.

Nicméně jeden člověk nemůže být na všech místech najednou. Proto musíte své služby nabízet s rozmyslem a v jednotlivých lokacích se snažit v rámci aukcí vyhrávat karty a tím si navyšovat své výsledné skóre. Záři reflektorů poté ukradne ten člověk, kterému se podaří získat nejvíce bodů.

No a pokud je váš mozek neposedný a potřebujete do něj přinést trochu klidu, můžete si vyzkoušet Mind Space. Ten nabízí zábavu pro 1 až 5 hráčů, kteří se snaží svou destičku mozku zaplnit emocemi. Tyto emoce však mají tvar různých tetrisových dílků, kdy v každém kole barevné kostky určí, které z těchto emocí budou dostupné.

Po 12 kolech přijde bodování a hráči jsou odměňováni za plnění veřejných cílů, zaplněním určitých částí mozku či dosáhnutí organizačních kritérií pro jednotlivé barvy. Avšak za nevyplněná políčka se body ztrácí.

Jestli se rozhodnete některou ze zmíněných her pořídit, tak vás každá v rámci kampaně vyjde jednotlivě na 425 korun. Pokud ovšem máte rádi výhodné nabídky, tak za 1 700 korun získáte všechny tituly dohromady, a navíc ještě dodatečná rozšíření a vylepšené komponenty. A v případě, že chcete získat s touto čtveřicí i všechny předchozí malé hry společnosti s jejich expanzemi a upgrady, stačí zaplatit 4 450 korun.

Do výsledné ceny ještě musíte zahrnout dopravu, která pro Evropu činí příznivých 200 korun pro všechny úrovně. VAT v tomto případě nemusíte řešit. Hry by ke svým majitelům měly doputovat během září letošního roku.

Nejnovější články