Mindok vydá trojici kapesních her od Button Shy Games – Guláš, Kostnice Sedlec a Řekni to květinou
Novinka zdroj: Mindok

Mindok vydá trojici kapesních her od Button Shy Games – Guláš, Kostnice Sedlec a Řekni to květinou

10. 5. 2023 16:18 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Button Shy Games se zaměřuje na tvorbu co nejmenších her, kterých má svém portfoliu již desítky. V českém překladu jste se nedávno mohli setkat s první z nich – Velkoměsto (v originále Sprawlopolis) od Rexhry a zanedlouho u nás vyjdou hned další tři, tentokrát však od Mindoku.

V Mindoku se rozhodli sáhnout po hře Tussie Mussie, přičemž jedním z důvodů může být i fakt, že hrou stojí Elizabeth Hargrave, tedy autorka hitu Na křídlech.

Řekni to knihou zdroj: Button Shy Řekni to knihou zdroj: Button Shy

Řekni to květinou, jak se hra bude v češtině jmenovat, vytváříte kytice, tedy co nejlepší kombinace čtyř karet květin s tím, že hráči si vzájemně vytvářejí nabídky – kouknete se na vrchní dvě karty balíčku a jednu z nich nabídnete soupeři odhaleně, druhou skrytě. Jednu si vezme, druhou vám nechá. Blafování je proto součástí zážitku.

Druhou hrou v pořadí je Guláš (Stew), v němž hráči společně vaří titulní pokrm tím, že do jednoho kotlíku přihazují lícem dolů karty ingrediencí. Cílem je odhadnout, kdy celková hodnota kotlíku přesáhne 12, ale pozor, všudypřítomní škůdci sem tam z kotlíku něco ují…

Kostnice Sedlec zdroj: Mindok

Nakonec se můžete těšit ještě na hru Kostnice Sedlec (Skulls of Sedlec), v níž budete vykopávat hroby, abyste do pyramidy navršili lebky nebožtíků podle jejich posledního přání (někdo chce být vedle někoho, nad někým a tak podobně).

Všechny tři hry jsou kapesní a odehrajete je během chvilky, ale bohužel ani jedna nemyslí na sólo hráče. Jejich české verze budou dostupné již v létě a pokud o takové malé hry bude zájem, v Mindoku jsou odhodlaní přinést i další malé hry. Sympatické je, že se Řekni to květinou, Guláš a Kostnice Sedlec vyrábějí v České republice.

Nejnovější články