Studio Pearl Games před svým zavřením stihlo vydat severskou dvojkovku Lofoten
Novinka zdroj: Pearl Games

Studio Pearl Games před svým zavřením stihlo vydat severskou dvojkovku Lofoten

8. 2. 2023 11:48 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Minulý týden jste si mohli přečíst poněkud posmutnělý článek o tom, že se společnost Asmodee rozhodla k letošnímu březnu uzavřít belgické studio Pearl Games. Jeho zakladatel Sébastien Dujardin je však plně odhodlaný k tomu, že bude i nadále nést svůj odkaz a pokračovat s tvorbou her na vlastní pěst. Avšak ještě předtím, než dojde k uzavření jeho studia, stihl do světa v minulém týdnu vypustit severskou hru Lofoten, o jejíž návrh se opět postaral samotný Dujardin.

Její název odkazuje k norskému souostroví Lofoty, které bylo důležitou oblastí v rámci vikinského území. A právě v něm se přesně dva jarlové na ploše zhruba 45 minut utkají o moc a věhlas. Nicméně nebudou to dělat skrze aktivitu, pro kterou jsou Vikingové vyobrazováni nejčastěji, tedy drancování a dobývání, nýbrž skrze budování a obchodování. Vaším cílem zde totiž je co nejvíce využít čtyři hlavní komodity, které máte k dispozici.

Budete tedy z trhu nakládat předměty na své lodě, abyste je mohli přinášet zpět do svého klanu. Každý z těchto předmětů nabízí různé specifické bonusy, kdy za jejich sběr budete postupně získávat vítězné body síly, které rozhodnou o vítězi tohoto duelu. V praxi tedy zvítězí lepší obchodník. Centrálním pilířem celého hraní jsou nicméně karty, které budete muset spravovat, ale také rotující deska, která proměňuje podmínky mezi jednotlivými tahy.

Pro podrobnější informace můžete navštívit kartu hry, kde naleznete i oficiální pravidla. Cena hry je nastavená na 35 amerických dolarů, tedy v přepočtu necelých 800 korun.

Nejnovější články