Studio Modiphius chystá novou verzi temno-humorné karetky Dark Deeds od autorů Warhammer 40,000 a Disney Lorcana
Novinka zdroj: Games & Gears

Studio Modiphius chystá novou verzi temno-humorné karetky Dark Deeds od autorů Warhammer 40,000 a Disney Lorcana

13. 2. 2024 15:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Slyšeli jste někdy o karetní hře zvané Dark Deeds? Nikoliv? A věděli jste, že ji navrhlo duo Andy Chambers (bývalý hlavní designér Warhammer 40,000) a Ryan Miller (návrhář Disney Lorcana) s pomocí ilustrátora Marka Gibbonse (Warhammer 40,000 Roleplay: Wrath & Glory)? Hned tento projekt zní zajímavě, že? A brzy si ho navíc budete moci zahrát v nové edici, o níž se postarají lidé z Modiphius (děkujeme webu ICv2).

Titul původně vyšel už v roce 2016 pod křídly vydavatelství Games & Gears. Jde o temno-humornou karetku, která se odehrává ve fantasy světě. Hráči se ujmou role poskoků zlovolného pána, jenž po nich požaduje, aby vykonávaly hanebné, násilné a opovrženíhodné činy. Jenom si během toho musí dávat pozor na to, aby je nechytly místní úřady, otravní dobrodinci či ostatní spoluhráči.

Celé snažení se točí především kolem dvou hlavních balíčků – ulice a krčmy. Z prvního získáváte nebohé cíle k pronásledování, zatímco v krčmě dostanete vybavení a specifické úkoly, které ve jménu pána je potřeba plnit. Vítězem se poté stane ten nejbohatší přisluhovač, zatímco ostatní upadnou v nemilost a velice pravděpodobně je čeká nepříjemný trest.

Zmíněné snažení v původní verzi trvalo půl hodiny až celou hodinu, zatímco ke stolu mohli usednout 2 až 5 hráčů. Modiphius zatím neprozradil, jaké novinky jejich varianta přinese, ale dá se asi předpokládat, že třeba vizuál projde jistou „modernizací“. Rovněž bych si osobně tipl, že nové vydání v sobě bude rovnou obsahovat i dodatečné expanze.

Hlavním důvodem s největší pravděpodobností je ale zlepšení dostupnosti hry. Původní vydání přišlo pouze s limitovaným množstvím kusů, tudíž není jednoduché se ke hře dostat. Nová edice však tento problém vyřeší. Na dodatečné informace a případná upřesnění si však zatím musíme počkat.

Nejnovější články