Středověkým kovářem snadno a rychle ve hře Forge
Novinka zdroj: FunDaMental Games

Středověkým kovářem snadno a rychle ve hře Forge

4. 4. 2023 11:26 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Kovařina je nádherné řemeslo. Rozhodně není pro lidi, co nemají rádi žár a horko, ale bušení do rozpáleného ingotu, který se postupně formuje do nože, meče či jiného nástroje nebo klenotu, oplývá neochvějným kouzlem a romantikou. Je však pravdou, že pořádně vybrousit takový um není jednoduché a vyžaduje to velkou dávku trpělivosti. Pro netrpělivé lidi tu je hra Forge.

Jde o nový titul od Wesleyho Woodburyho a jeho vydavatelství FunDaMental Games (DIE in the Dungeon! a Legends of Novus), který je momentálně na Kickstarteru. Dobrou zprávou pro tvůrce je, že požadovaná částka v hodnotě necelých 240 000 korun se povedla vybrat, takže se Forge stane skutečností.

A skutečnost je taková, že se jedná o worker placement strategii, v níž hráči hrají za středověkého kováře. Snaží se svým řemeslem získat reputaci, k čemuž jim pomůže úspěšné plnění zakázek, budování vlastní kovárny a výuka učňů. Zároveň se mezi sebou budou předhánět v honu za plněním různých cílů a zisku bonusových bodů. Cest k vítězství je hned několik a záleží na každém, jakou strategii zvolí. Bez materiálů a schopností to ale rozhodně nepůjde.

Forge 4 zdroj: FunDaMental Games

Přidat se také můžete k jednomu ze sedmi kovářských cechů, v nichž budete tvořit výrobky, na něž se cech specializuje. Na základě toho dostanete na konci hry další porci bodů a možná díky tomu předhoníte i své soupeře. Hra je schopná proti sobě postavit až čtyři kováře, kteří se utkají na poli zhruba 60 až 90 minut. Samotáři ale nemusí smutnit, protože dostupný bude i speciální sólový režim.

Nyní už ale klasické kolečko praktických informací. Krabici se hrou Forge během kampaně můžete získat za 1 200 korun, přičemž kampaň nenabízí žádné bonusové cíle ani alternativní či „deluxe“ edici. Krabice je proto stejná pro všechny, kdy se v ní nalézá velká hrací deska, desky dílen, dřevěné komponenty pro hráče a zdroje, přes 150 malých karet, kartonové mince, pravidla, plastové pytlíčky a insert, přičemž některé komponenty ještě mohou být vylepšené.

Druhá klíčová informace se týká dopravy. Ta vás vyjde zhruba na 440 korun. Nákupčí nebude oproštěný od povinnosti platit VAT, takže ten vám cenu zásilky výrazně ještě zvedne. Očekávat ho ale můžete do konce roku. Prototyp si můžete prohlédnout a prostudovat v digitálním Tabletop Simulatoru.

Nejnovější články