Strategie Shipwrights of the North Sea se vrací v zásadně přepracované verzi Redux
Novinka zdroj: Garphill Games

Strategie Shipwrights of the North Sea se vrací v zásadně přepracované verzi Redux

30. 6. 2023 8:38 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Studio Garphill Games v dubnu oznámilo chystané kompletní přepracování prvního dílu severské trilogieShipwrights of the North Sea. Ačkoliv nová verze s podtitulem Redux s původním zážitkem sdílí mnoho styčných ploch, v jádru jde o nový zážitek, do kterého se mohou pustit odhodlaní nováčci i ostřílení fanoušci. Jestli vás přesně tohle láká, tak už můžete navštívit crowdfundingovou kampaň na Kickstarteru, kde lze novinku získat za nižší cenu, s předstihem a pár bonusy.

Zatímco ve hře zůstává stejné zasazení, cíle a většina vizuálu, tak hraní se více blíží k novějším hrám studia. To znamená, že se klade daleko větší důraz na engine building, který umožní vaši ekonomiku rozrůstat třemi směry. Také se do hry propíší různé schopnosti, které si hráči budou chtít přivlastnit, aby získali pomyslnou výhodu. Plánování tedy bude hrát opravdu velkou roli, kdy se navíc odstranila možnost napadání ostatních.

Podle tvůrců by hra měla jít rychle připravit a její mechanismy by si každý měl snadno osvojit. Půjde ale o něco komplexnější zážitek, než jakým byla původní verze. Příjemným bonusem je zahrnutí sólového režimu, ve kterém se postavíte 4 unikátním protivníkům. Více se o průběhu partie dočtete v pravidlech, případně si vše můžete vyzkoušet na vlastní kůži v Tabletop Simulatoru.

Shipwrights of the North Sea: Redux v kampani získáte za necelých 1 000 korun. V této základní úrovni ještě dostanete bonusový promo balíček šesti legend, které fungují jako klasické karty hrdinů (přináší zajímavé dodatečné schopnosti), ale na konci kola je musíte odhodit. Za 1 260 korun se vám k těmto dvěma produktům ještě přibalí set 50 kovových mincí, které je možné využít ve všech hrách severské trilogie.

Úroveň za 1 780 korun zase potěší majitele Explorers of the North Sea, protože k výše zmíněnému obsahu dostanou ještě sběratelskou krabici pro tento titul, který sjednocuje její velikost s ostatními hrami, a navíc v ní naleznete speciální insert od Black Magic. A jestli máte tuto potřebu i u ostatních titulů, za necelé 2 000 dostanete k tomu všemu ještě 4 speciální přebaly pro vybrané postarší tituly, díky kterým všechny hry z jejich „historických sérií“ budou na poličce vypadat podobně, o což se postarají přepracované boky.

Jestli máte zájem jenom o některé produkty, je zde přítomná možnost si dohromady sestavit vlastní kombinaci. Musíte to ale udělat ještě během kampaně, protože po jejím konci nebude dostupný Pledge Manager pro dodatečné úpravy. Velice příjemné ale je, že doprava vás vyjde zhruba na 350 korun a VAT řešit nemusíte. Novinky by k zájemcům měly dorazit do února 2024.

Nejnovější články