Stolní hra Assassin’s Creed: Brotherhood of Venice vyjde v češtině
Novinka zdroj: Synapses Games

Stolní hra Assassin’s Creed: Brotherhood of Venice vyjde v češtině

16. 3. 2022 10:36 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Triton Noir stojící za neoficiální stolní adaptací série Commandos, tedy deskovkou V-Commandos, která byla po čase přejmenovaná na V-Sabotage, loni vydalo svou druhou a tentokrát již řádně licencovanou hru Assassin’s Creed: Brotherhood of Venice.

Tato deskovka dorazila ve vskutku obrovské a napěchované krabici k podporovatelům kickstarterové kampaně z konce roku 2019 a rychle si vybudovala skvělé hodnocení. Na největším webu o deskovkách BoardGameGeek ji ohodnotilo přes 400 uživatelů s průměrným hodnocením 8,7, což je fantastický výsledek.

Studiu Triton Noir se nyní podařilo sehnat vydavatelského partnera Synapses Games, který se postará o to, aby deskovka Assassin’s Creed nezůstala jen v rukách backerů, ale dostala se i do běžného tržního oběhu ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku.

  Assassin's Creed: Brotherhood of Venice zdroj: Vlastní foto autora

Obrázek z mnou prohrané partie kickstarterové verze

Této příležitosti využil český distributor Blackfire, který rovnou oznamuje českou verzi Assassin’s Creed: Brotherhood of Venice, která by se v českých krámech mohla objevit buď koncem letošního roku, nebo začátkem příštího podle toho, kdy se překladatel dostane k datům určeným pro lokalizaci.

Assassin’s Creed: Brotherhood of Venice je kooperativní hra pro 1 až 4 hráče, kteří se zhostí rolí některých asasínů a v rámci jedné příběhové kampaně v Benátkách roku 1509 budou postupně plnit 26 misí, tematicky vzpomínek dávných předků.

Z herního hlediska se budete plížit ulicemi i po střechách, ukrývat se v kupkách slámy, svou skrytou čepelí kuchat nic netušící stráže, až vám nakonec nepadnou kostky, spustíte poplach a rázem jsou vám všichni nepřátelé v patách.

zdroj: vlastní video redakce

Povídání o hře v BoardGame Clubu od 1:15:00.

Avšak verze hry, kterou najdete v obchodech, se od té kickstarterové bude lišit. Ne z hlediska kampaně, kde dostanete úplně stejnou náplň. Ale v krabici, která na mě z prvního obrázku působí mnohem střídmějšími rozměry, najdete všehovšudy jen pět figurek asasínů, kdežto kickstarterová verze jich měla téměř 150 zahrnujících nepřátele, žebříky, úkryty, truhly i vynálezy Leonarda da Vinciho.

V retailové verzi je nahradí kartonové komponenty se stojánky, což by ale snad mohlo znamenat, že deskovka Assassin’s Creed: Brotherhood of Venice nebude v obchodech atakovat příliš vysokou cenu, i když něco může přidat samotná licence.

Pokud se o hře chcete dozvědět víc, můžete se podívat na mé velmi rané dojmy z průchodu dobře navrženým tutoriálem v BoardGame Clubu #27 od 1 hodiny a 15 minuty.

Nejnovější články