Stolní Anno 1800 konečně dorazilo do českých obchodů
Novinka zdroj: Ubisoft

Stolní Anno 1800 konečně dorazilo do českých obchodů

6. 9. 2023 11:08 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Cesta deskové adaptace budovatelské strategie Anno 1800 do českých obchodů byla docela komplikovaná. Kvůli problémům s tiskem společnost Albi na konci minulého roku rozeslala několik kopií předplatitelům Albi Exclusive, avšak na veřejný prodej se čekalo až na start letošního školního roku. Tento termín se již povedlo dodržet, takže se ke hře konečně dostane v podstatě každý, komu nevadí utratit 1 099 korun.

Z logiky věci adaptace míří jak na příznivce předlohy, tak fanoušky eurovek. Užijí si ji 2 až 4 hráči, kteří na ploše zhruba dvou hodin budou postupně rozvíjet svůj domovský ostrov, v ideálním případě lépe, než jak se to bude dařit sousedům.

Dojde proto nejen na stavbu nových budov, lodí a objevování, ale také na plnění požadavků jednotlivých skupin obyvatel či osobností. Když to dokážete, můžete jejich vliv využít ke svému rozvoji i prospěchu. Alfou a omegou celého zážitku jsou zdroje, kterých tady naleznete opravdu obří množství. I kvůli jejich počtu je důležité obchodovat s ostatními hráči, protože reálně nebude ve vašich silách vyrobit vše, co potřebujete k pořádnému rozvoji.

Vzhledem k tomu, že se ke hře díky její zahraniční verzi dostalo docela slušné množství hráčů, víme, že se Anno 1800 řadí k tomu nejlepšímu, co návrhář Martin Wallace vytvořil. Titul zdárně zachycuje esenci své předlohy a zároveň funguje jako docela šikovný nástupní můstek do světa eurovek, jelikož nemá vyloženě těžká pravidla, která se navíc dobře vysvětlují a rychle osvojují.

Tak už na nic nečekejte a vyrazte do svého oblíbeného obchodu, protože s největší pravděpodobností tam hru najdete v poličce.

Nejnovější články