Stolní adaptace videoherní akce Deep Rock Galactic dostane dvě rozšíření a druhou edici
Novinka zdroj: Mood Publishing

Stolní adaptace videoherní akce Deep Rock Galactic dostane dvě rozšíření a druhou edici

3. 10. 2023 15:05 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Možná jste to ani nezaznamenali, ale v minulém roce vyšla až překvapivě kvalitní stolní adaptace oblíbené videoherní akce Deep Rock Galactic. Designérovi Olu Steinessovi (Champions of Midgard) se podařilo zachytit návykovost předlohy tím, že jste v roli jednoho ze čtyř typů trpasličích horníků vyráželi na mise, abyste z nich získali vzácné minerály.

V tom vám ale pravidelně braní otravná monstra zvaná Glyfidi, která chodí v nekonečných houfech, takže bojujete hlavně o čas na ploše téměř tří hodin s kostkami a modulárním hexovým herním plánem.

Nyní se deskoherní vydavatelství Mood Publishing se ve spolupráci s videoherním studiem Ghost Ship Games vrátilo se hrou na Kickstarter, kde rozjelo další velmi úspěšnou kampaň. Ta je vhodná jak pro nováčky, jimž nabízí druhou edici základní hry, tak i pro stávající fanoušky, které láká na dvě rozšíření.

Krabice druhé edice se od té původní nebude příliš lišit. Autoři se zaměřili hlavně na dodatečné úpravy pravidel a popisů misí, přidali přehledové karty monster i hráčských akcí a udělali několik dodatečných korekcí. Majitelé původní verze nezůstávají zkrátka, protože všechny novinky druhé edice najdou v obou rozšířeních.

zdroj: Mood Publishing

A právě rozšíření přinášejí největší změny. První se jmenuje Space Rig, přidává kampaňový režim a dva nové typy misí. Díky kampani si jednotlivá sezení propojíte do celku, v němž plníte sekundární úkoly, otevíráte dlouhotrvající vylepšení a postupně získáváte různé bonusy. V nových misích si vyzkoušíte doprovod těžkého vrtáku a těžbu tekutého morkitu.

Druhá expanze, pragmaticky nazvaná Biome, sází na tradičnější druh nového obsahu. Dodává čtyři další prostředí, které přichází s unikátními překážkami, které se vás neustále snaží zabít. Nemyslí se tím pouze nebezpečné krystaly či výbušná vajíčka, ale také další potvory, mezi které patří obří Dreadnought.

Každé rozšíření v přepočtu vyjde na necelých 2 000 korun a druhá edice základní hry na 3 100 korun. Když si zakoupíte obě rozšíření, vyjdou vás na 3 450 korun, zatímco hromadný balíček i se základem na rovných 5 900 korun. V rámci kampaně můžete pořídit i několik dalších společných bundlů, které skrývají třeba tři mini-rozšíření s dalšími příšerami, misku na kostky, dodatečné figurky nebo pivní podtácky. Komplet vás vyjde na 8 100 korun. K cenám tradičně musíte připočítat dopravu (470 až 760 korun) a daň.

Jakmile se podíváte na stránku kampaně, je více než jasné, že o novinky a druhou edici je mezi hráči obrovský zájem, za který jistě mohou i pozitivní ohlasy na základ z minulého roku a popularita videohry. Jasně to dokládá vybraných 38,5 milionů korun od více než 7 000 zájemců. Ti se jistě nemohou dočkat přelomu září a října příštího roku, až jim novinky dorazí domů.

Nejnovější články