Star Wars: Unlimited představuje unikátní varianty karet a šance jejich otevření v boosteru
Novinka zdroj: Fantasy Flight Games

Star Wars: Unlimited představuje unikátní varianty karet a šance jejich otevření v boosteru

25. 9. 2023 9:48 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Tým z Fantasy Flight Games se pozvolna chystá na uvedení velkého sběratelského karetního (TCG) projektu – Star Wars: Unlimited. První edice s názvem Spark of Rebellion nabídne celkově 252 karet se známými hrdiny univerza. Téměř každou z nich ale můžete získat hned v několika různých variantách, které studio zrovna nedávno představilo.

Primárním způsobem získávání dalších karet je nákup balíčků zvaných boostery. Každý z těchto balíčků v sobě skrývá 16 karet, mezi nimiž 9 běžných karet, 3 neobvyklé a 1 vzácná nebo legendární, což doplňuje jeden velitel a jedna základna. Velitel a základna určují, jaké barvy můžete ve svém balíčku použít, zatímco velitel ještě nabízí unikátní akce, s nimiž se klidně může podívat i přímo na bojiště. Poslední kartou vždy bude foilová/holografická varianta jakékoliv možné rarity.

Když budete mít štěstí, můžete narazit i na některou ze vzácnějších variant. Jedna z nich nese název Hyperspace a díky upravenému rámečku nabízí trochu rozšířenou původní ilustraci. Stejně jako v případě foilovek, i Hyperspace variantu bude mít každá dostupná karta, včetně velitelů a základen a také může být foilová.

Ještě vzácnější jsou Showcase karty. Ty přichází se zcela jinou podobou, takže mají alternativní ilustraci, unikátní rámeček a jsou foilové. Jde o pomyslný svatý grál, jehož vytažení představuje menší svátek. Proč? Protože jedna taková karta se nachází v jedné z 12 krabic, tedy v jednom ze 288 balíčků.

Když už se nakously šance na zisk jednotlivých karet, Fantasy Flight Games uvedlo, že jedna legendární karta se nachází v každém osmém balíku, Hyperspace varianta zhruba dvakrát ve třech balíčcích, Hyperspace vzácná nebo legendární karta v jednom z patnácti, a foilová vzácná nebo legendární Hyperspace varianta v jednom z padesáti.

Společnost boostery takto navrhla kvůli tomu, aby se daly jednotlivé hráčské balíčky dobře sestavit čistě z nich a podpořil se formát sealed (hráči dostanou určitý počet boosterů, ze kterých staví svůj herní balíček) a draftovací hraní.

Star Wars: Unlimited dorazí na pulty zahraničních obchodů v první půlce příštího roku. Jak naznačil Michal Ekrt z Blackfire v jednom ze starších dílů BoardGameClubu, český překlad pravděpodobně očekávat nelze.

Nejnovější články