Star Wars: Unlimited představilo první karty druhého setu Shadows of the Galaxy
Novinka zdroj: Fantasy Flight Games

Star Wars: Unlimited představilo první karty druhého setu Shadows of the Galaxy

5. 4. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Sběratelská karetní hra Star Wars: Unlimited od Fantasy Flight Games, potažmo molochu jménem Asmodee, zaznamenala neuvěřitelně silný start. Karty, boostery i displaye z první edice Spark of Rebellion se prodávají takovou rychlostí, že došlo na omezení dostupnosti a rovněž zvýšení cen. Což však nezabraňuje tomu, aby se mohlo hledět do budoucnosti, potažmo na blížící se druhý set Shadows of the Galaxy.

Už z dřívějších informací fanoušci ví, že dorazí v průběhu července a logicky hru rozšíří o zástup dalších karet s unikátními ilustracemi i schopnostmi. Společnost pak nedávno představila první vlaštovky a rovnou upřesnila, že druhá edice ve svých útrobách bude opět skrývat přes 250 karet (vyloženě přesné číslo se zatím nezveřejnilo).

Již ze samotného názvu se dalo odtušit, že fanoušky zavede do temných uliček a spíše se zaměří na takovou „šedou“ zónu. To se nyní i potvrzuje a ze středu střetu mezi Aliancí a Impériem se přesouváme do vzdálenějších koutů vesmíru, až na samotný Vnější okraj. Ten je líhní pro všechny pochybné existence, kam patří různí hazardéři, pašeráci nebo lovci odměn. S těmi posledními se potom přímo pojí jeden ze tří nových mechanismů zvaný „bounty“.

Star Wars: Unlimited – Shadows of the Galaxy zdroj: Fantasy Flight Games

Jedná se o odměnu, kterou umístíte na jednotku a získáte ji ve chvíli, kdy ji zlikvidujete nebo chytíte. Právě ono chycení je druhým novým principem, který v praxi znamená dočasné vyřazení jednotky. Ve chvíli, kdy můžete někoho „chytit“, umístíte kartu této jednotky pod tu, jež efekt spustila. Jakmile však taková karta ze hry odejde, ukořistěná jednotka se vrátí vyčerpaná zpátky na bojiště.

Na tomto principu bude založený například jeden ze dvou balíčků z nového startovního setu. Točí se kolem Mandaloriana, který coby vůdce má schopnost, že při zahrání upgradu vyčerpá jednotku se čtyřmi či méně životy. To se bude dobře párovat třeba s upgradem Wanted, kterým položíte na jednotku odměnu v podobě možnosti obnovení dvou zdrojů.

Star Wars: Unlimited – Shadows of the Galaxy zdroj: Fantasy Flight Games Star Wars: Unlimited – Shadows of the Galaxy zdroj: Fantasy Flight Games

K chytání cílů následně dobře poslouží třeba mandalorianova puška, zatímco jeho loď Razor Crest umožní, abyste si upgrady mohli brát zpátky. A aby toho vyčerpávání nebylo málo, můžete si vyložit „baby Yodu“ Grogua, který je v tomto specialistou.

Druhý nový startovní balíček se poté točí kolem Moffa Gideona – záporáka s tváří Giancarla Esposita. Ten je založený na tom, aby svého soka vyloženě zahltil jednotkami. S tím se pojí i jeho schopnost, kterou zvyšuje útočné poškození a po jeho výsadku přidává i „overwhelm“ (udělení přebytečného útoku do základny). To se bude dobře párovat s Phase-III Dark Trooperem, který se může ještě více posilnit. Skrze kartu Calculated Lethality pak půjde ladně likvidovat protější stranu a rovnou za to získat i Experience žetony, tedy své řady ještě více posilníte. A jakmile budete mít dost zdrojů, vyletíte v Gideonově bitevním křižníku, který je schopný zahrát levnější karty z odhazovacího balíčku nebo z ruky.

Shadows of the Galaxy vyjde v průběhu července a dorazí stejně jako předchůdce s jednotlivými boostery, displayi a s výše probíraným novým starter setem. V listopadu na něj naváže třetí edice Twillight of the Republic. Tvůrci zatím mají přichystaných celkově devět setů, tudíž pár let ještě rozhodně bude co sbírat a hrát.

Nejnovější články