Staňte se prvním římským císařem v politicko-strategické deskovce Triumph
Novinka zdroj: Phalanx

Staňte se prvním římským císařem v politicko-strategické deskovce Triumph

13. 12. 2023 11:35 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Phalanx má ve svém portfoliu ceněné kousky jako Hannibal a Hamilcar, Huang či U-Boot: The Board Game, ke kterým časem přidá další historický kus Triumph. Ten vás zavede tisíce let do minulosti do doby Římské říše, kdy se s protihráči utkáte o to, kdo se stane prvním císařem.

Půjde o strategickou deskovou hru pro 2 až 5 hráčů na 60 až 90 minut, v níž se budete rozlézat po mapě v krásném grafickém stylu imitujícím mozaiku. Hlavním tahounem hry, která je ve vývoji dlouhých pět let, budou karty představující nejvyšší zastupitele vašeho rodu.

Triumph zdroj: Phalanx

Těmito kartami se pokusíte zajistit si v rámci herního systému sázek své místo v senátu, které vám může odemknout přístup ke zlatu, možnost spravovat provincie a vést válečné kampaně. Zajímavé je, že s protihráči budete spolupracovat při obraně Říma před barbary, ale jinak se každý snaží získat post císaře pro sebe.

Ve hře proto nebude nouze o křehká spojenectví a velmi nepříjemné kudly do zad. Triumph si ale nejprve musí projít kickstarterovou kampaní, která odstartuje 30. ledna a díky Dicebreakeru víme alespoň něco málo, co od ní čekat.

Web díky placené spolupráci mohl odtajnit, že v kampani nebude chybět deluxe edice s figurkami inspirovanými antickým Římem, které budou tvořit dioráma s panoramatickým pohledem na městskou zástavbu a bojiště plné jednotek.

Ve standardní edici budou tytu figurky nahrazené kartony ve stojáncích a v kampani nebude nouze o exkluzivní obsah a rozšíření, které bude pro podporovatele zdarma. Datum vydání hry se v tuto chvíli nedozvídáme.

Nejnovější články