Staňte se ikonickým badatelem v nové únikovce Indiana Jones: Cryptic
Novinka zdroj: Funko Games

Staňte se ikonickým badatelem v nové únikovce Indiana Jones: Cryptic

12. 9. 2023 8:24 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Funko Games pokračuje ve vydávání her na základě známých filmových značek. Oproti deskovému Vřískotu ale tentokrát došlo na zpracování trochu rodinnější látky – výprav Indiany Jonese. Respektive nejde ani tak o adaptaci, jako spíše o propůjčení licence, která rámuje dobrodružně logický zážitek.

Indiana Jones: Cryptic – A Puzzles and Pathways Adventure je speciální formou únikovky, v níž budete dešifrovat prastaré texty, odhalovat potřebná vodítka a s pomocí dedukce, logiky a kreativního myšlení zkusíte porazit neznámé zlo. Přirozeně ale nesmí chybět průzkum chrámů plných pastí či neprostupných džunglí, ve kterých vám pořádně nepomůže ani důkladně naostřená mačeta.

Celkově vás čekají tři dobrodružství. Komponenty a prvky se pro každé z nich nachází v obálkách, které postupně otevíráte. Klíčovým pomocníkem a vypravěčem bude deník samotného doktora Jonese, který čítá 80 stránek. Ochuzení nebudete ani o 18 akčních sekvencí, které jsou převzaté přímo z jednotlivých filmů, tedy fanouškům důvěrně známé.

zdroj: Funko Games

Do dešifrování se mohou pustit 1 až 4 hráči, kterým průchod jedním „aktem“ potrvá až 90 minut. Celý zážitek se proto může natáhnout až k 5 hodinám. Příliš velkou znovuhratelnost zde sice nenaleznete, ale hrou si můžete kdykoliv projít znovu, protože jednotlivé komponenty se neničí.

O návrh se v tomto případě postaralo studio Prospero Hall (Horrified, Back to the Future: Back in Time) a o ilustrace zkušený Henning Ludvigsen (Stranger Things: Obrácený svět – Desková hra nebo Nevyzpytatelní). Doporučená cena je 800 korun, ale titul je minimálně prozatím dostupný pouze v zahraničí. Před pořízením si klidně můžete prostudovat pravidla.

Pokud se ke hře dostanete, byste měli vědět, že se v produkci vyskytla chyba, která komplikuje řešení jedné hádanky v prvním dobrodružství. Zdá se, že chyba stále nebyla opravená, takže jestli si chcete ušetřit nervy, můžete navštívit toto vlákno na BoardGameGeeku, kde vám chybu osvětlí.

Nejnovější články