Splendor s Pokémony? Nejde o sen ani fanouškovskou tvorbu, ale o skutečnou deskovku
Novinka zdroj: Korea Boardgames

Splendor s Pokémony? Nejde o sen ani fanouškovskou tvorbu, ale o skutečnou deskovku

22. 11. 2023 17:14 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Populární hra Splendor z roku 2014 se v průběhu let dočkala několika odvozených titulů jako například verze s hrdiny od Marvelu a verze Duel určené čistě pro dva hráče. Nyní se na nás řítí další díl s velkým potenciálem stát se prodejním hitem.

Tentokrát se totiž do přístupné rodinné deskovky přimíchají velepopulární pokémoni. Splendor: Pokémon funguje v základu úplně stejně – ve svém tahu si vezmete tři různé nebo dva stejné žetony (v tomto případě pokebally) z pěti možných, nebo je naopak proměníte za kartu (v tomto případě pokémona).

Každá karta potřebuje určitou kombinaci pokeballů a může další pokebally poskytovat až do konce hry, případně vám dá vítězné body. V původní hře figurují ještě šlechtici, které získáte po nastřádání určitých karet, nikoliv žetonů. Tento systém je v novince nahrazený tematičtějším vývojem pokémonů do jejich dalších stádií.

Splendor: Pokémon zdroj: Korea Boardgames

Funguje to například tak, že když máte ve svém držení Charmandera a k němu tři další žluté pokémony, můžete ho zadarmo povýšit na Charmeleona z nabídky. Abyste se navíc dostali k legendárnímu pokémonovi, musíte použít divoký pokeball (původně zlato). Ale vás už určitě zajímá, jak to je s dostupností hry.

Jelikož se jedná o verzi, za níž stojí studio Korea Boardgames, logicky si pro hru můžete zaletět do Jižní Koreji. V tuto chvíli bohužel není jisté, zda se hra vůbec podívá za hranice tohoto státu. Jisté je ale to, že česká verze nebude. Ne od Blackfire.

Toto tuzemské vydavatelství sice stojí za lokalizacemi všech předchozích Splendorů, a spolupracuje dokonce i s Korea Boardgames, nicméně jak prozradil Michal Ekrt z Blackfiru, tak jakožto distributoři sběratelské karetní hry Pokémon nesmějí vydávat jiné produkty stejné značky. Příležitost tak mají jiní vydavatelé, pokud je tedy vůbec obecně možné dostat Splendor: Pokémon za hranice Koreji…

Nejnovější články