Současní majitelé české Euthie kupují značku Altar Quest
Novinka zdroj: Blacklist Games

Současní majitelé české Euthie kupují značku Altar Quest

3. 5. 2023 16:18 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

O studiu Steamforged Games jistě neslyšíte poprvé. Tito tvůrci deskovek jako Dark Souls, Monster Hunter či Gears of War se celkem nedávno pustili do akvizic, kdy do svého portfolia zařadili hned dva české projekty – Euthia: Torment of Resurrection studia Diea Games a sólový projekt Kinghill od Petra Marka. A teď za sebou mají další nákup.

Web Dicebreaker informuje o akvizici kooperativní dungeoncrawlerové hry Altar Quest, která v polovině roku 2019 vybrala na Kickstarteru přes 13 milionů korun a podporovatelé se jí dočkali o rok později.

Za hrou stojí autorské duo Adam a Brady Sadlerové, kteří započali své designérské kariéry ve Fantasy Flight Games, kde dali vzniknout například druhé edici Descentu, aby později vytvořili například Warhammer Quest: Dobrodružná karetní hra.

Altar Quest je ve své podstatě duchovní nástupce desítky let starého HeroQuestu, který spoustu hráčů zlákal oldschoolovým zážitkem, figurkami, 3D terénem, sólem nebo třeba scénářem, který pro hru vytvořil Isaac Childres, autor Gloomhavenu.

Za hrou stojí studio Blacklist Games, které ji nyní ale už nevlastní. Práva na hru Altar Quest nově drží studio Steamforged Games, které tak přebírá veškerý její vývoj, produkci a distribuci. Pro zájemce o hru by to stejně jako v případě předchozích akvizic mělo znamenat, že se hra časem objeví v běžném prodeji.

Nejnovější články