Solitérní hru Vikings: Become the Legend od válečného veterána si můžete rozšířit až na šest hráčů
Novinka zdroj: DVG

Solitérní hru Vikings: Become the Legend od válečného veterána si můžete rozšířit až na šest hráčů

1. 2. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Vikingové jsou definitivně jedním z největších fenoménů posledních let, což se propisuje nejen do televizní zábavy či literatury, ale i her. Na Kickstarteru nyní máte možnost podpořit vznik další takové s názvem Vikings: Become the Legend, která umí zaujmout už jen svým autorem.

Za hrou totiž stojí americký válečný veterán, plukovník Wayne Appleby, který se po 30 letech ve službě rozhodl realizovat ve své jiné zálibě, tedy deskových hrách a jejich tvorbě. V této hře, která je primárně určená pro jednoho hráče, ale dá se hrát i v šesti díky rozšířením, budete bojovat o stříbro.

Skrze hraní karet budete budovat lodě a zajišťovat si armádu vojáků, abyste dobývali území a zvítězili nad soupeřem. Boje se uskuteční na speciálním herním plánu, kde přijde ke slovu nejen základní síla armád, ale i efekty karet.

Vikings: Become the Legend zdroj: DVG

Přestože je hra propagovaná jako sólovka, můžete si už její základní krabici zahrát i ve dvou. K dispozici jsou ale ještě čtyři rozšíření, z nichž každé přidává nový klan s novými pravidly a umožňuje vám hrát buď proti několika protivníkům řízeným automou, nebo i proti živým hráčům. Se všemi rozšířeními si Vikingy můžete zahrát až v šesti hráčích.

Rád bych vám hru nějak víc přiblížil, ale tady se dostáváme k docela bizarnímu bodu celé kampaně. Ta totiž působí velice neprofesionálně, není v ní jediné video s představením či recenzí některého známějšího youtubera, nejsou k dispozici pravidla, nevyšel jediný update a sekce často kladených dotazů zeje prázdnotou.

Vikings: Become the Legend zdroj: DVG

Hra ani nijak zvlášť neoslní vizuální stránkou a jediný popis hry zanechává dojem, že se o něj postarala umělá inteligence (možná i o celou kampaň). Přesto se našlo 142 odvážlivých zájemců, kteří projektu pomohli přesáhnout požadovaný cíl, a s 280 tisíci korunami dokonce odemkli dodatečné cíle (jako například že mapa nebude papírová, ale kartonová).

Od kampaně bych vás normálně spíš odrazoval, protože to vypadá na pěkný podvod, kdyby pod ní ale nebyla podepsaná společnost DVG – Dan Verssen Games, která je mezi válečnými deskovkami slušně zavedená, má za sebou desítky úspěšných kampaní a solitérní válečné hry ze sérií Valiant Defense a Leader.

Jen je zkrátka samotná kampaň taková nudná, bez jakékoliv snahy hru lidem prodat… Pokud se ale i tak necháte zlákat, pak vás základní hra Vikings: Become the Legend vyjde na 920 korun a každé ze čtyř rozšíření na 460 korun, přičemž nechybí možnost si za 2 600 korun koupit úplně vše, co kampaň nabízí.

Poštovné činí 570 korun a tvůrci za vás milostivě zaplatí daň. Hra by se vám odhadem měla dostat do rukou letos v červenci.

Nejnovější články