Skvělá logická hra Santorini dostane ještě hezčí edici s kooperativním rozšířením
Novinka zdroj: Roxley

Skvělá logická hra Santorini dostane ještě hezčí edici s kooperativním rozšířením

29. 3. 2023 12:16 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Kdo by to byl řekl, že hra Santorini bude příští rok slavit své již 20. narozeniny. Její původní verzi s bílými dřevěnými komponenty ale asi mnoho lidí nezná. Hra se dostala do širšího povědomí až s rokem 2016, kdy vznikla její moderní verze s krásnou grafikou a luxusními plastovými komponenty.

Jak se ale ukázalo, tak prostor pro zlepšení stále existuje, jelikož se chystá ještě vymazlenější verze a nové rozšíření. Vydavatelství Roxley oznamuje Santorini: Pantheon Edition, tedy v podstatě remake hry z roku 2016.

Nová obálka krabice, nové ilustrace, další řečtí bohové se svými schopnostmi, přepracovaná pravidla a ještě hezčí komponenty, tedy detailnější figurky panáčků, jednotlivých staveb města Santorini s ikonickými modrými stříškami, i vylepšený samotný herní plán, který se opět vznáší nad mořem díky obrovskému kusy plastu tvořícího ostrov.

zdroj: Roxley

Více se toho o nové verzi nedozvídáme, ale moudřejší budeme již brzy, jelikož Santorini: Pantheon Edition bude vybírat peníze na svůj vznik na Kickstarteru již 11. dubna. Stále však platí, že se jedná o hru pro 2 až 4 hráče na pár desítek minut a od 8 let, která ze všeho nejvíc připomíná šachovou partii.

Hráči ve svém tahu pohybují figurkou po plánu a staví patra domků na sousední pole, přičemž figurka smí vystoupat jen o jedno patro, ale slézt jich může i více. Cílem je dostat svou figurku do nejvyššího patra, v čemž vám ale soupeři brání výstavbou vysokých domků, na které nevylezete. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že se jedná o vynikající abstraktní strategii okamžitě vyzývající k odvetě.

Tím ale oznámení nekončí, protože v rámci kampaně na Kickstarteru bude možné pořídit si i nové rozšíření Santorini: Riddle of the Sphinx, které jednak umožní hrát Santorini v kooperaci, ale zároveň i solitérně. Součástí rozšíření bude kniha scénářů, kdy přímo na jejích stránkách odehrajete unikátní partie na nejrůznějších řeckých ostrovech s příběhy inspirovanými řeckou mytologií. Kdo už se nemůže dočkat?

Nejnovější články