CMON vydá Classic Art, novou verzi klasické sázecí hry Members Only od Reinera Knizii
Novinka zdroj: CMON

CMON vydá Classic Art, novou verzi klasické sázecí hry Members Only od Reinera Knizii

27. 3. 2023 14:54 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Reiner Knizia je designér schopný vyplodit mnoho deskových her do roka a dělá to už desítky let, takže z jeho portfolia jdou na člověka pomalu mdloby. Je to zároveň autor, který se ke svým výtvorům rád vrací a vydává je znovu s upravenými pravidly, v novém tématu a třeba i pod novým názvem, jako třeba nedávný HUANG.

Je to právě případ i nadcházející deskovky Classic Art, která původně vyšla již v roce 1996 jako Members Only, aby byla v roce 2010 znovu vydaná jako Glenn’s Gallery. Teď se na nás valí tedy její již třetí iterace, jejíž vydání zajišťuje firma CMON, a to i přesto, že ve hře nenajdete žádné plastové figurky tolik typické pro tohoto vydavatele.

Classic Art je karetní hra založená na sázkách, kdy se hráči snaží předpovídat, kolik uměleckých děl bude v té které galerii. Přitom sami hráči tyto galerie vytvářejí z karet, které jim zbydou na rukách po kole sázek.

Všechny tři verze jsou pravidlově téměř totožné a liší se jen v maličkostech. Největší změnou nové edice Classic Art je možnost zahrát si hru ve dvou hráčích. Do teď bylo možné k partii usednout jen ve třech, čtyřech a pěti hráčích. Pravidla pro hru dvou hráčů navíc můžete aplikovat i na starší edice. Druhá a poslední změna v pravidlech se týká způsobu použití dvojité sázky.

Classic Art poputuje do obchodů již 14. dubna.

Nejnovější články