Sherlock Solitaire je nová malá karetní hra od tvůrce Sorcerera
Novinka zdroj: Wise Wizard Games

Sherlock Solitaire je nová malá karetní hra od tvůrce Sorcerera

8. 4. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Před lety dotáhl slovenský designér Peter Scholtz svůj první projekt do cíle. Jeho temná karetní hra Sorcerer se dočkala plnohodnotného vydání pod Wise Wizard Games a rozrostla se o obrovské množství dodatečných balíčků.

Scholtz poté vytvořil RPG Campfire Story a sólové RPG Entita, které vyjde česky díky Casa de Locos. Nyní opět pod Wise Wizard Games vydává svou druhou stolní hru Sherlock Solitaire.

Jedná se o malou karetní hru pro jednoho, případně dva hráče, v níž se stanete slavným detektivem a budete řešit případy v systému, který vychází z titulního Solitairu, tedy karetní hry s žolíkovkami, kterou jste mohli hrávat na počítači s operačním systémem Windows.

Sherlock Solitaire zdroj: Wise Wizard Games

Sherlock Solitaire je tedy o vytváření sad karet. Těch máte v balíčku 48, třetinu z nich tvoří karty hrozby s písmeny od A po D, zbytek karty vyšetřování s čísly od 1 do 4. V každém tahu si doberete 4 karty a dvě z nich musíte zahrát do své kanceláře a dvě do místa činu (pravá a levá strana hrací plochy).

V kanceláři vytváříte sady následujícím způsobem – v každé sadě smí být kopie jen jednoho čísla, ale nesmí se v ní opakovat písmena. Čísla a písmena se pak musí střídat, takže děláte sadu typu 1-A-1-C-1-B a tak podobně.

Naproti tomu karty na místě činu vám mohou ve vašem snažení pomoct, nebo ho mařit. Jakmile se totiž sejdou dvě stejná čísla, odhodíte je a aktivujete efekt svého detektiva (hrát můžete za Sherlocka nebo Watsona a každý jistým způsobem manipuluje kartami a umožňuje jejich hraní).

Pokud se ale sejdou dvě stejná písmena, dostanete zranění a po třetím v partii prohráváte. Jedná se tedy o puzzle s náhodou, kde se snažíte se čtyřmi kartami na ruce naložit tak, abyste se vyhnuli zranění. Pokud chcete hrát ve dvou, jednoduše se střídáte na tahu, společně tvoříte obě oblasti a každý aktivujete svou schopnost.

Na kartě hry si můžete přečíst celá pravidla (zabere vám to jednotky minut), případně se můžete podívat na vysvětlující video. Hru Sherlock Solitaire pořídíte na Amazonu za v přepočtu 230 korun.

Nejnovější články