Severský Nidavellir v novém rozšíření Idavoll obohatí bohové i obři
Novinka zdroj: Tlama Games

Severský Nidavellir v novém rozšíření Idavoll obohatí bohové i obři

6. 3. 2023 10:08 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Vydavatelství TLAMA games přislíbilo, že následujících několik pondělků přinese deskoherním nadšencům nová oznámení ohledně toho, co v brzkých dobách obohatí jejich stůl a sbírku. V minulém týdnu tak došlo k odhalení překladu eurovky Tiletum, ve které se vžijete do rolí obchodníků, jež cestují renesanční Evropou. Dnešní zpráva se ale z této až zdobné historické epochy posouvá do fantasy a severských krajů, kdy udělá radost příznivcům hry Nidavellir.

V této hře jste se snažili pomoci trpaslíkům porazit draka Fafnira, kdy jste procházeli zdejší krčmy a najímali nejzručnější trpaslíky, budovali vojsko a hledali hrdiny, s nimiž by se vám tento úkol povedlo splnit. Rozšíření Thingvellir pak celý zážitek obohatilo o nové možnosti, jako jsou další karty hrdinů, ještě víc vylepšený unikátní systém upgradu mincí a další strategie. No a nové možnosti taktéž přinese i právě oznámené druhé rozšíření – Idavoll.

To se tentokrát nezaměřuje na hrdiny a mince, avšak do hry přináší zcela nové typy karet. Během prvních tří kol prvního věku totiž v druhé krčmě můžete narazit na mýtické tvory, severské bohy, valkýry a obry. To znamená, že dále se šířící vliv Fafnira nahněval třeba i samotného Odina, Thora a Freyu. Každý z těchto nových typů karet přirozeně přináší zcela nové efekty a rozšiřuje možnosti vaší armády.

U bohů budete získávat jejich přízeň. Když se vám to povede, přesunete si daného boha pod své velení a uložíte na něj žeton, který posléze lze odhodit a vykonat tak jeho speciální schopnost. Abyste pak pod své velení mohli přivést obra, musíte v odpovídajícím sloupku zajmout jednoho trpaslíka určitého povolání.

Valkýry vám zase budou přinášet vítězné body podle toho, kde se na jejich kartě na konci hry nachází žeton síly. Tento žeton se posouvá pokaždé, když je splněn požadavek dané valkýry. No a mýtičtí tvorové vaše sloupky armád jednoduše obohatí o své specifické dovednosti.

Vydání přeložené verze Nidavellir: Idavoll (pravidla a nápovědní karty, zatímco krabice je původní a zbytek je jazykově nezávislý) se uskuteční během března. Rozšíření si proto už nyní můžete předobjednat za zvýhodněnou cenu, která je příjemných 325 korun.

Nejnovější články