Série Great Western Trail míří za ovcemi na Nový Zéland
Novinka zdroj: BoardGameGeek

Série Great Western Trail míří za ovcemi na Nový Zéland

17. 2. 2023 9:19 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Great Western Trail od Alexandera Pfistera asi není potřeba příliš vehementně představovat. Titul vydavatelství eggertspiele, v němž ženete stáda krav v roli rančera z Texasu do Kansas City, což vyžaduje, abyste se řádně o svůj dobytek starali, ale také najímali pomocné síly a chytře využívali naskytnutých příležitostí, vyšel díky Mindoku i v češtině.

Touto hrou to ale neskončilo. V roce 2021 společnost Plan B Games, pod kterou eggertspiele spadá, vydala její druhou edici, kterou následovala nová hra Great Western Trail: Argentina. Ta stála na základních mechanismech původní hry, ale představila nové zasazení a několik nových herních prvků. No a přesně v tomto duchu se bude pokračovat i letos.

Great Western Trail: New Zealand zdroj: BoardGameGeek

Vyjde totiž třetí titul Great Western Trail: New Zealand, který zkompletuje trilogii a rančeři se v něm logicky podívají na Nový Zéland. Přesněji na Jižní ostrov ke konci 19. století. Zde se tentokrát budete starat o ovce, kdy vaše rodinná firma docela prosperuje, čemuž dopomáhá diverzifikace plemen a navýšení hodnoty vlny. Nicméně s přicházejícím novým stoletím jsou před vás předložené nové výzvy. Musíte tak získat nová a lepší plemena, abyste v této prosperitě mohli pokračovat i nadále.

Žádné dodatečné informace o hře prozatím odhalené nebyly. Nicméně je jisté, že opět půjde o zážitek pro 1 až 4 hráče, jehož odehrání zabere klidně i ke třem hodinám. Kromě toho byla odhalená krabice a obrázek, který ji bude zdobit. A ten se upřímně nesetkal s příliš vřelým přijetím, jelikož z něho vůbec nedýchá atmosféra Jižního ostrova. I třeba kvůli tomu, že rančer zjevně využívá australského ovčáka místo běžnější border kolie. Ale to je ve výsledku spíše malichernost.

Přesné datum vydání oznámené nebylo. Nicméně je velice pravděpodobné, že se ho dozvíme už v březnu, kdy dojde na plnohodnotné představení, a to snad včetně nových mechanik.

Nejnovější články