Série gamebooků Fighting Fantasy dostane kooperativní karetku od tvůrce Brassu
Novinka zdroj: Wallace Designs

Série gamebooků Fighting Fantasy dostane kooperativní karetku od tvůrce Brassu

31. 5. 2023 10:36 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Dvojici Steve Jackson a Ian Livingston jsou nejen zakladatelé společnosti Games Workshop, která od roku 1975 chrlí na trh tuny plastových figurek nejen ve světech Warhammeru, ale zároveň jim vděčíme i za spoustu gamebooků včele se sérií Fighting Fantasy.

Ta k dnešnímu dni čítá 75 samostatných knih, byla přeložená do více než 30 jazyků a dohromady se prodalo přes 20 milionů výtisků. V češtině kdysi dávno vyšlo prvních 39 knih pod nakladatelstvím Perseus, zatímco od roku 2015 se o u nás o značku stará Mytago.

Fighting Fantasy Adventures zdroj: Wallace Designs

A teď se blíží chvíle, kdy se příběhy ze stránek knih rozšíří i do deskovek. Australské studio Wallace Designs slovutného vývojáře Martina Wallace, který stojí mimo jiné za nejlépe hodnocenou deskovkou na světě Brass: Birmingham, oznamuje kooperativní karetní hru Fighting Fantasy Adventures: Campaign One, kterou si zahrají až čtyři hráči na ploše 60 až 180 minut.

Půjde o hru, která má navozovat pocity stolních RPG bez potřeby vypravěče a jak už název napovídá, počítá se s více než jedním dílem. Ten první obsáhne pět dobrodružství na motivy čtyř knih ze série Fighting Fantasy: Čaroděj z Ohnivé hory, Ostrov ještěřího krále, Labyrint smrti a Prokletý hvozd. Ve hře se bude házet kostkami a hráči si budou mezi jednotlivými partiemi kampaně vylepšovat své postavy.

Další podrobnosti o hře se dozvíme až časem, nejpozději ale 1. července, kdy se Fighting Fantasy Adventures: Campaign One vydá na Kickstarter vybrat peníze na svůj vznik. Tisková zpráva studia Wallace Designs připomíná, že loni kickstarterovaná hra Bloodstones půjde do výroby letos v červnu, takže tam zřejmě dojde k jistému překryvu, kdy se rozeběhne nová kampaň dříve, než bude ta první doručená podporovatelům.

Nejnovější články