Sbírání obrazů může být dostupnou zábavou. Přesvědčí o tom počeštěné Art Society
Novinka zdroj: Mighty Boards

Sbírání obrazů může být dostupnou zábavou. Přesvědčí o tom počeštěné Art Society

20. 11. 2023 13:10 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Dozvuky letošního Spielu v německém Essenu pokračují. Vydavatelství Rexhry – zdá se – na akci domluvilo mnoho budoucích projektů, kdy s tím nejnovějším navazuje na dřívější spolupráci se studiem Mighty Boards. Od nich letos na tuzemský trh uvedli příjemnou strategii Vesnička, na kterou příští rok naváží uměleckým Art Society.

První deskovka Mitche Wallace, kterou doprovází více než spokojené ohlasy, bude oslovovat především 2 až 4 umělecké duše, které si zahrají na zbohatlíky snažící se vybudovat tu nejlepší a nejzajímavější sbírku obrazů v historii lidstva. Konkurence je ovšem tvrdá, proto vytoužené malby musíte nejdříve získat v aukční síni.

Jakmile si tuto část odbudete a získáte své vytoužené dílo, přijde na řadu fáze druhá, jíž je umisťování obrazů na hráčskou desku. Umístění je třeba udělat chytře a na základě všemožných parametrů, pohybujících se od velikosti či tvaru až po zobrazená témata. Tímto postupně splníte jednotlivé podmínky, které vám přinesou určitou hodnotu prestiže, jež zde zastupuje formu vítězných bodů. Zkrátka taková kombinace aukčního Modern Art s efektivním pokládáním dílků ve stylu Patchwork

Pravidlově jde skutečně o velice přívětivou věc, kterou odehrajete do jedné hodiny, a do níž vstupuje třeba ještě dodatečný prvek navyšování bodové hodnoty obrazů v případě, že je vydražíte, ale do své sbírky je hned neumístíte. Jednotlivé obrazy navíc docela chytře odkazují na skutečná díla, tudíž si přijdou na své i opravdoví znalci.

Přesné datum uvedení české verze zatím prozrazené nebylo, stejně jako případná cena. Nicméně zahraniční verze se dá koupit do 1 000 korun, proto by nemělo jít o vyloženě drahý nákup. Kdyby náhodou někdo chtěl, je možné si vyzkoušet anglickou digitální verzi na Tabletopii.

Nejnovější články