Sběratelská karetní hra Pokémon má za sebou největší návrat kradeného zboží v historii
Novinka zdroj: Profimieda

Sběratelská karetní hra Pokémon má za sebou největší návrat kradeného zboží v historii

28. 4. 2023 15:51 | Deskovky | autor: Michal Krupička |

Bez ohledu na to, co si o Pokémonech myslíte, se jim musí nechat jedno: Jsou jednou z největších světových značek, která pravidelně přichází s novým obsahem, od her přes seriály až po nové edice své karetní hry. Sběratelské kartičky Pokémonů jsou celosvětově populární a utíkají k nim nejen děti, ale i profesionální hráči a sběratelé. V Pokémonech se točí velké peníze a roztodivná kapesní monstra jsou prostě hit.

Toho si byl velice dobře vědom i pachatel, který se pokusil zbohatnou právě na sběratelské karetní hře Pokémon Trading Card Game. Bohužel pro něj to ale neprovedl vůbec chytře. Všechno to totiž začalo fotografií na Facebooku. Na ní bylo vyskládané velké množství drahých karet, které se pokoušel prodat a každý, kdo ví, jak je pravděpodobné si v balíčku náhodných karet otevřít nějaký pořádně raritní kus, hned pochopil, že tu něco nehraje. Nedá se říct, kolik přesně jich na fotografii je, ale budou to tisíce. Všechny navíc v perfektním stavu, což je další věc, o které by se mohlo poctivému sběrateli tak nanejvýš zdát.

Podezřelé byly i samotné karty, které pocházejí ze sady Fusion Strike z roku 2021, kdy fanoušci tvrdili, že Pokémon Corp záměrně snížili počet vzácných karet, aby navýšili jejich hodnotu. Když se o dva roky později zčistajasna objeví sběratel s neuvěřitelným množstvím těchto karet, kolečka internetových teoretiků se samozřejmě hned začnou roztáčet. Ukradl je z výrobní linky? Jsou to karty, které se už do balíčků nedostaly? Zvládl si je nějak vytisknout sám díky krádeži z tiskárny? Možností je rozhodně spousta.

Pokémon Trading Card Game - krádež edice Fusion Strike Pokémon Trading Card Game - krádež edice Fusion Strike | zdroj: Reddit

Zloděj nicméně ani po zveřejnění svého úlovku na Facebooku nepostupoval zrovna moudře. Kontaktoval totiž s nabídkou prodeje karet dallaskou firmu Trading Card World. I jejím zaměstnancům se jeho počínání zdálo přinejmenším podivné. A vysvětlení, že je bývalým zaměstnancem společnosti, která tiskne Pokémoní karty, jim nestačilo.

Kupodivu se totiž nestává, že by výslužka pro pracovníky čítala tisíce vzácných karetních exemplářů. Trading Card World následně o celé záležitosti uvědomili právě společnost Pokémon Corp, která s pomocí policie karty od podezřelého kupce získala zpátky. Jedná se o největší návrat ukradeného zboží v historii pokémoních sběratelských kartiček.

Původní Facebookový příspěvek byl smazán a fotografie zůstává jen na Redditu. Firma poté vydala ještě několik oznámení a prohlášení. První samozřejmě bylo vztažené přímo k edici karet Fusion Strike, kde vyvracují tvrzení, že ukradené karty mohly nějak ohrozit obsah edice, která se dostala na pulty obchodů.

Další se zmiňuje o tom, že momentálně nemohou prozrazovat detaily probíhajícího vyšetřování, ale berou ochranu své značky a jejích produktů vážně. Proto je čekají značné investice, jak do produkční stránky, tak do ochranky jejich karetních firem, jelikož si váží důvěry svých fanoušků a přejí si jí zachovat.

Podvod byl tak rychle zažehnán a uvidíme, co ukáže samotné vyšetřování. Třeba se jednoho dne dozvíme, odkud karty doopravdy pocházely. Nicméně je tu jasně vidět rozdíl mezi přístupem ke skutečnému zloději a tím, co udělali Wizards of the Coast youtuberovi, který se k dosud nezveřejněným kartám dostal vlastně omylem.

Nejnovější články