S čistou sólovkou Dungeon Pages zažijete každý týden po celý rok nové dobrodružství
Novinka zdroj: PNP Arcade

S čistou sólovkou Dungeon Pages zažijete každý týden po celý rok nové dobrodružství

29. 11. 2022 13:21 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

PNP Arcade je již zavedený internetový obchod s print & play hrami, tedy hrami, které si doma stačí vytisknout a můžete hrát. V nabídce jsou desítky titulů, některé zadarmo, jiné za pár dolarů, ale v každém případě vás nebude trápit něco jako poštovné, jelikož vše dostanete ihned v elektronické podobě.

Za projektem stojí dvojice Jason Tagmire a Jason Greeno, kdy první jmenovaný zároveň vlastní vydavatelství Button Shy Games vydávající malé hry jako Sprawlopolis (česky brzy jako Velkoměsto od Rexher) a druhý jmenovaný zase vlastní studio Epic Endeavor Games.

Dungeon Pages zdroj: PNP Arcade

Dvojice se rozhodla přijít s vlastní řadou print & play her, které vydají pod hlavičkou PNP Arcade a začínají na Kickstarteru se hrou Dungeon Pages. Jedná se o roll & write hru, což znamená, že k hraní budete potřebovat vlastní kostky a tužku, protože ty si na běžné tiskárně nevytisknete. S tužkou budete na vytištěné archy zaznamenávat nejrůznější informace podle hodů na kostkách.

Ve hře je celkem šest hrdinů a šest dungeonů, kdy vždy skombinujete jedno od každého, čímž vzniká 36 různých kombinací. Házíte kostkami, bojujete s monstry, vylepšujete svého hrdinu a putujete podzemím. Dungeon Pages vás v této základní podobě vyjde na 94 korun (později v běžném prodeji na 140 korun) a soubory k vytištění by měly dorazit již v lednu příštího roku.

Nicméně kickstarterová kampaň, v níž se podařilo vybrat již 250 tisíc korun a která končí za čtyři dny, má jedno velmi zajímavé lákadlo. Za zhruba 250 korun si totiž můžete pořídit základní hru s roční podporou ve stylu videoher.

V případě Dungeon Pages to znamená, že každý pátek v roce 2023 obdržíte novou stránku k vytištění, která vám obohatí hru o nové dungeony, monstra a hrdiny. Na konci roku budete mít přes 50 stránek, které dohromady dají vzniknout více než 3 tisícům kombinací. Tato „edice“ bude po kampani stát dvojnásobek

Nejnovější články