Rozšíření New Tricks pro Psí park přináší pátého hráče, voříšky a trenéry
Novinka zdroj: BoardGameGeek

Rozšíření New Tricks pro Psí park přináší pátého hráče, voříšky a trenéry

23. 6. 2023 14:18 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Pejskaři si už nějakou dobu díky Mindoku mohou užívat českou verzi rodinné hry Psí park, která nabízí krásné ilustrace, hromadu psíků, a hlavně velice příjemně strávený čas pro 1 až 4 hráče (recenzi naleznete zde). Navíc, pokud vás hra skutečně baví, máte možnost si zážitek rozšířit balíčky Evropští psi a Psí hvězdy. No a mezitím se na Kickstarteru vybírají peníze na první větší rozšíření jménem New Tricks.

To ve své vlastní krabici (komponenty se ale vejdou i do krabice základní hry) přinese slušnou porci novinek, kterými si hraní můžete dodatečně zpestřit. První a velkou změnou třeba je, že se díky expanzi může do venčení psů pustit až 5 hráčů. Takže pokud jste pětičlenná rodina, jeden z vás již nemusí sedět v koutě.

Čistě z pohledu herních mechanismů tu naleznete tři hlavní novinky. Jednou z nich jsou trenéři, kteří mohou vaše svěřence naučit novým kouskům, které ve spojení se staršími vytvoří ještě lepší kombinace pro získávání reputace (vítězných bodů). Také se do hry podívají voříšci, jež přináší unikátní možnosti efektů. Poslední novinkou jsou pak nové „super“ lokace v parku, které skrývají opravdu štědré bonusy.

Samotné rozšíření v rámci kampaně získáte za 720 korun. Za tuto cenu ovšem máte nárok i na dodatečné bonusy, jako jsou pohlednější „sběratelské“ komponenty zkrášlené sítotiskem, případně speciální promo balíček, který přinese mazlíčky podporovatelů s unikátními schopnostmi.

Za cenu 830 korun následně dostanete to samé spolu s chystaným minirozšířením Dogs of the World. To podobně jako již vydané Psí hvězdy a Evropští psi přinese 29 dodatečných čtyřnohých hafanů. A pokud vám nevadí angličtina a chtěli byste sběratelskou verzi základní hry, tak za 2 080 korun dostanete vše, co ke hře dosud vyšlo.

Doprava stojí 360 až 450 korun a čím více kopií vezmete, tím vás poštovné vyjde výhodněji. Stále ale musíte mít na paměti, že finální částku vám ještě povýší VAT. Novinky lze podrobně prozkoumat v pravidlech na kartě rozšíření, případně je okusit na vlastní kůži v Tabletopii. Tvůrci již vybrali desetinásobek původně požadované částky, tedy 2,5 milionu korun. Své odměny byste měli dostat v březnu roku 2024.

Nejnovější články