Risk Strike je kapesní verze legendární válečné hry Risk
Novinka zdroj: Hasbro

Risk Strike je kapesní verze legendární válečné hry Risk

12. 7. 2023 10:14 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Desková hra Risk vyšla již v roce 1959, takže jí dnes je úctyhodných 64 let. Jedná se o velice přístupnou válečnou hru, v níž se hráči s pomocí kostkových soubojů přetahují o území světa, dokud se někomu nepodaří získat dominanci.

Kdysi byla takovým dalším krokem po Monopolech, ale třeba u nás se tolik neproslavila. Zato za mořem jde stále o aktuální téma a v průběhu let se rozrostla na obsáhlou sérii čítající desítky verzí naroubovaných na nejrůznější popkulturní značky, jak tomu ostatně je i u těch Monopolů.

Mimochodem, Risk byl vůbec první hrou, která dala vzniknout žánru legacy se hrou Risk Legacy od Roba Daviaua, který se následně postaral i o Pandemic Legacy, který populárnost tohoto nového směru jedině potvrdil.

Risk Strike zdroj: Hasbro

Ale teď už k dnešní novince. Jelikož značka Risk spadá pod Hasbro, tak se nemůžeme divit, že se jí společnost snaží dojit o sto šest. Ale tentokrát po všech možných licencích přichází s něčím opravdu zajímavým – s malou karetní verzí Risk Strike.

Od pohledu skromnější krabička v sobě obsahuje převážně pakl karet, které se dělí na karty kontinentů, o něž se bude bojovat a na karty taktiky, které vám pomohou zvrátit bitvy ve váš prospěch různými nečekanými manévry. Takže žádný herní plán.

Souboje jsou – tak jako v původní hře – kostkové, a i tady najdete pěkné žetony mincí označující, kdo má zrovna nadvládu nad daným kontinentem. Hráči se s pomocí hraní karet a vyhrávání soubojů snaží získat pod svou kontrolu všechny karty jednoho kontinentu, čímž se stanou jeho pány. Kdo jako první ovládne dva kontinenty, vyhrává.

Ke hře Risk Strike mohou usednout dva až pět hráčů od deseti let a nejpříjemnější na tom je, že vám jedna partie zabere kolem 20 minut. Mohlo by se tedy jednat o fajnového společníka na cesty. Hra se dá pořídit třeba na Amazonu za 22 dolarů, tedy nějakých 500 korun.

Nejnovější články