Rexhry vydají česky štychovku The Dwarf King od autora Citadely
Novinka zdroj: IELLO

Rexhry vydají česky štychovku The Dwarf King od autora Citadely

26. 6. 2023 14:16 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Štychové hry se možná netěší vyloženě univerzální oblibě, ale lidí, kteří jim holdují, rozhodně není málo. K příznivcům takových her navíc patří i valná většina týmu z vydavatelství Rexhry, kteří se rozhodli na tuzemský trh uvést už letitý titul The Dwarf King.

Jeho původní vydání se datuje až k roku 2011 a klíčovou informací je, že za ním stojí Bruno Faidutti, jehož nejspíše znáte především jako autora Citadely, ale své prsty má i v nedoceněné upířině Vampire: The Masquerade – Vendetta. Skvělou vlastností hry je, že v každém kole (celkově jich hrajete sedm) dochází ke změně úkolu, což se výrazně projevuje na strategických možnostech a dynamice.

Ovšem hlavní princip zůstává beze změny, kdy hráči musí přiznávat barvu a hrát karty z ruky. Barvy/sady jsou ve hře tři (rytíři, trpaslíci a goblini), kdy každou seanci navíc ozvláštní speciální karta, která může mít velký vliv na její průběh. Například stanoví, že si hráči vymění karty, což dokáže pořádně zatočit s vašimi plány.

České vydání bude vycházet z nedávno uvedené nové verze, která oproti originálu přináší hned několik změn. Očividnou novinkou je změna velikosti karet z „tarotových“ do běžných rozměrů, které můžete znát například z pokeru či jiných podobných her. Díky tomu na ně jednodušeji seženete obaly. Herně se změny projeví především v přepracovaných destičkách cílů, které nabízí nové a svěží nápady.

Jinak ale platí, že pořád jde u štychovku, kterou odehrajete do 40 minut a ke stolu s ní může usednout 3 až 5 hráčů. Přesné datum uvedení české verze na trh prozatím známé není, stejně jako český název a cena.

Nejnovější články